Viden om angst

Side om angst og angstbehandling

0

Angst er et stigende problem

Undersøgelser viser, at angst er et stigende problem i Danmark. Undersøgelser viser, at cirka 20% af alle danskere på et tidspunkt i deres liv vi blive ramt af angst. Årsagerne hertil er ikke indlysende, men vi bliver nødt til at gøre noget ved det. Der forskes rigtig meget i angst. Angstinfo.dk er en portal der blandt andet skal formidle den nyere forskning omkring angst, på en måde så man ikke behøver at være fagperson for at læse det. Der er videoer om angst, artikler om det, og referater af relevant forskning om angst.

 

Information om angst

Jeg har selv lidt af angst, og søgte information om det på nettet. Det var svært at finde information om angst der på den ene side var fagligt funderet, og på den anden side var let tilgængeligt, for almindelige mennesker. Derfor har jeg opbygget angstinfo.dk. Der er både artikler og videoer, der forlægger om, hvad angst er, og hvad man kan gøre ved det. Endelig er der en linksektion, der hjælper folk videre i deres søgen af hjælp mod angst.

 

Hvad er angst? 

Der findes mange definitioner af hvad angst er. Grundlæggende handler angst om, at man er bange for noget, uden der er en reel årsag til at være det. På den måde kommer angst til at være en lidelse der mere handler om hvad der sker ”Inden i os” end hvad der sker rundt omkring os. I det lange løb forsvinder angsten ikke ved at vi fjerner der vi er bange for.

 

Gode råd mod angst

  • Erkend overfor dig selv, at du har angst. Den forsvinder ikke bare fordi du lukker øjnene. Stå ved, at der er noget der gør ondt i dit liv.
  • Find ud af, hvornår angsten kommer. Er det når du er sammen med andre? Når du står med en specifik opgave? Når du er alene? Eller noget helt tredje. Jo mere du kan finde ud af om din egen angst, jo mere kan du blive beredt til at møde den
  • Overvej, hvor farligt, det du er bange for, i virkeligheden er. Prøv eventuelt at spørge en god ven eller en i din familie om, hvor farlig de opfatter situationen. Nogle gange kan de være en hjælp at få andres vurdering af situationen.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.