Sådan finder du en billig A-kasse

0

Måske sidder du i situationen nu. Måske har du prøvet det før. Men én ting er i hvert fald sikkert, og det er, at en stor andel af danskerne kommer til at opleve det på et eller andet tidspunkt i sit liv.

 

Jeg taler selvfølgelig om arbejdsløshed. Men heldigvis er der i disse situationer hjælp at hente. Det er fra en A-kasse. En gammel opfindelse, og forkortelsen kommer af ordet arbejdsløshedskasser, som var pengekasser oprettet tilbage i 1800-tallet, hvor arbejdsløse kunne få råd til de mest basale ting som tøj, et sted at sove og mad at spise og vand at drikke.

 

I dag er forholdene heldigvis en hel del bedre for de arbejdsløse; og det er de især med hjemmel i A-kassernes popularitet. Og du kan ydermere finde en billig A-kasse her.

 

Sådan finder du den billigste A-kasse

 

Der findes en række tips, som du kan gøre brug af. For det første bør du afklare med dig selv, hvad dit behov er. Fordi du kan i dag får en masse ekstraydelser med i din A-kasse: Det kan være alt lige fra fagforening til yderligere vejledning og ekstra goder. Har du ikke brug for disse, så er der ingen grund til at tage den helt store pakke – den vil kun få prisen til at blive højere, og det er ikke sikkert, det er nødvendigt for dig i din situation.

 

Dernæst bør du overveje at sammenligne de forskellige tilbud. Hvis du kun finder ét tilbud, så kan det være, at der findes en masse andre, som er billigere for dig. Derfor kan du med flere tilbud danne dig et overblik og hurtigt se, hvor du kan få den billigste A-kasse henne.

 

Faktisk findes der online en række forskellige prissammenligningstjenester, som scanner forskellige tilbud fra diverse A-kasser og fremlægger dem på en overskuelig måde for dig. På den måde slipper du for selv at skulle indhente en række forskellige tilbud; nu kan du blot få det hele samlet ét sted, og så tager det kun få sekunder for dig at danne et fuldt overblik over de forskellige tilbud fra de forskellige tilbudsgivere.

 

Hvad er fordelene?

 

Der er selvfølgelig en overvejelse, som skal foretages, før du vælger den billigste – og det er, om du overhovedet har et behov for en A-kasse. Det er ingen hemmelighed, at der er en masse forskellige fordele, som du som medlem kan drage nytte af.

 

Den klassiske fordel er, at du i forbindelse med arbejdsløshed kan få udbetalt dagpenge, hvis du lever op til kriterierne. Dette er typisk en højere sats end de andre ydelser, du vil kunne få, og det gør det nemmere at komme let gennem en periode med arbejdsløshed; det kan jo, som vi så på i starten af artiklen, ske for mange forskellige danskere – uanset alder, job og branche.

 

Men dertil er der også en række andre fordele. Mange A-kasser tilbyder fx at hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet og i job igen. Dette gør de fx gennem vejledningstimer, hvor de guider dig og giver dig en hjælpende hånd til at komme tilbage i et godt job.

 

Det er ydermere muligt for dig at melde dig ind i de forskellige – nærmest uanset hvilken branche, du er i. Og faktisk har du i rigtig mange A-kasser også mulighed for at melde dig en som selvstændig. Det kan give dig lidt ekstra sikkerhed og lidt god ro i maven, hvis du har planer om at starte en virksomhed op eller allerede har påbegyndt din karriere som selvstændig erhvervsdrivende. Alt dette kan du læse meget mere om på de forskellige prissammenlignere, som jeg tidligere anbefalede dig at gøre brug af.

Leave A Reply

Your email address will not be published.