Mangler du et sted til at stille porcelænet?

Er du i tvivl omkring, hvor du bør stille dit fine porcelæn? Skal du vise det frem eller skal det stå bagerst i skabet? Det er helt op til dig. Men her er nogle forslag til hvor du kan stille dit porcelæn, så det enten står vist fremme eller hvor du gerne kunne tænke dig at have det gemt væk.

Vitrineskabet er vejen frem

Med et vitrineskab kan du nemlig fremvise dit fineste porcelæn med et moderne og klassisk look, der løfter omgivelserne herom og får rummet til at virke lidt mere spiseligt. Det skal forstås at hvis du står og har et rum med masser af farver, og hvor der sker en helt masse ting, kan vitrineskabet sagtens gå ind og sætte en lille dæmper på dette, dermed nuancerer skabet rummet frem for at bidrage til det kaos som du vil skære lidt ned på. På den anden side, hvis dit hjem har et mere klassisk og elegant look, hvor der ikke foregår nær så meget i rummet, vil man have lidt flere muligheder for at vælge vitrineskabet hertil. Skal det skille vandene og være i en lidt mere udfordrende stil, hvor farven og konstellationen har en mere frembrusende udseende, eksempelvis ved at vælge det i en stærk farve såsom rød. Eller skal det være i et mere klassisk look i lyst træ el. i en mørk farve, der komplimenterer rummets nuancer og stil. Mulighederne er mange.

Skal vitrineskabet med glaslåge?

Nej, det er bestemt ikke. Vitrineskabene kommer både med glas- og trælåger, så du kan enten vise dit porcelæn på display ved at vælge glaslågene, som langt de fleste vælger at gøre. Ellers kan du også gemme det væk ved at vælge det i en det med ugennemsigtige låger som det materiale skabet er lavet i, altså i metal og træ.

Men hvis du ønsker at have dit porcelæn til at stå fremme, så vil et vitrineskab med glaslåger være den perfekte løsning. Skabet kommer ikke til at tage for meget fokus væk fra rummet, medmindre du ønsker det. Her skal du blot forholde dig til placeringen af skabet og dens udseende, for hvis du vælger et vitrineskab med et særligt udseende og placerer det centralt i rummet, kan det sagtens tage fokusset væk fra dine andre flotte møbler og planter du har til at stå. Hvorimod stiller du det i et mørkt hjørne, vil der formentlig ikke være for meget opmærksomhed der trækkes herhen. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvordan vitrineskabet skal supplere til din indretning.

 

Kommer et vitrineskab ikke til at tage meget gulvplads?

Selvom de fleste vitrineskabe er lavet til at have en fast plads på gulvet, findes der også andre vitrineskabe som er lavet til at hænge op på væggen. Denne type af vitrineskab vil selvfølgelig ikke have den samme kapacitet som et gulvstående vitrineskab, da den kommer til at hænge på væggen, må den ikke have nær så meget porcelæn eller glas. Så hvis du har synderligt meget porcelæn og glasartikler, du vil have stående i dit skab, vil et væghægende skab nok heller ikke være den rigtige løsning for dig. Derfor vil den væghægende type også henvende sig mere til de folk, der ikke har for meget plads på gulvet, og samtidig ikke har en overvældende kollektion porcelæn og glas.

Med de mange muligheder er vitrineskabet et godt valg, hvis du ønsker at have dit porcelæn vist frem eller gemt væk, da du vil have mulighed for at sætte præg på indretningen med valget af dit skab, samtidig vil din personlighed også komme til udtryk i det skab du vælger.