Hvornår kan det betale sig af udskifte vinduer?

Det kan nemt koste 100.000 kroner eller mere at udskifte alle vinduerne i et parcelhus, hvis man ikke er forsigtig.

0

Det kan nemt koste 100.000 kroner eller mere at udskifte alle vinduerne i et parcelhus, hvis man ikke er forsigtig. Vinduer er én af de mest omkostningsfulde ting i forhold til en husrenovation, men samtidig er det også én af de renovationer, som bedst kan betale sig, når man kigger på varmeregnskabet for et hus. Du skal dog være forberedt på, at investeringen ikke er tjent ind i løbet af de første år, da der er tale om en større investering. Du kan dog pynte på dette regnskab ved at spare penge, når du køber nye vinduer. Det behøver nemlig ikke koste henved 100.000 kroner at udskifte vinduerne i din bolig.

Overvej eventuelle ekstrafunktioner grundigt

Et moderne vindue er langt mere end blot et stykke glas. I dag kan vinduer fås med en lang række af forskellige ekstrafunktioner, og det giver dig mange valgmuligheder, når du skal købe nye vinduer til dit hus. Som tidligere nævnt er 100.0000 kroner blot er en cirkapris for almindelige vinduer til et nyt parcelhus, og du skal være opmærksom på, at prisen kan blive endnu højere, hvis du skal have vinduer med ekstra funktioner.

Der findes mange forskellige ekstrafunktioner til vinduer, men de mest almindelige er ting som solafskærmning eller lyddæmpning. Disse funktioner kan være særdeles nyttige, men de er langtfra en nødvendighed ved alle vinduer. Solafskærmning er for eksempel primært praktisk i store, sydvendte vinduespartier, da der ellers ville blive alt for varmt i rummet på dage med solskin. Kort sagt får du ikke ordentligt gavn af denne funktion, hvis du anvender den i andre typer af vinduer. Det samme gør sig gældende med den støjreducerende funktion, som primært er nødvendig, hvis du bor ud til en stærkt trafikeret vej.

Vinduer billigt til salg

Monter selv vinduerne

100.000 kroner er rigtig mange penge, men det er vigtigt at være opmærksom på, at denne pris er inklusiv montering, som bliver udført af håndværkere. Denne udgift udgør en stor andel af prisen, så der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du har mod på selv at montere dine vinduer. Det er ikke videre kompliceret at montere vinduer, og du kan nemt finde guides online. Det kræver selvfølgelig en smule håndværksforståelse, men man behøver ikke være uddannet håndværker for selv at udføre monteringen.

Den største udfordring i forhold til at montere vinduer, er vinduernes vægt. Vinduer er ufatteligt tunge, og dette kan blive en væsentlig udfordring, hvis du selv skal montere vinduerne. Det er derfor en god idé at skaffe hjælpe fra venner eller familie, som kan hjælpe dig med at få løftet vinduet op på plads og holde det fast, mens du sikrer det.

Hvis du ikke har mod på selv at montere dine vinduer, kan du også overveje et alternativ. Du kan for eksempel hyre en håndværker til at montere det første vindue, så du kan se, hvordan det gøres. Fordelen ved denne løsning er, at du har mulighed for at stille spørgsmål, og dermed er du helt sikker på, at du kan gøre det rigtigt. Alternativt kan du også få arbejdet udført af en håndværker, men gør dig selv den tjeneste er sammenlign priserne grundigt.

Køb vinduer online

Du kan spare rigtig mange penge, hvis du køber dine vinduer online. Det er især en fordel, at du nemt kan sammenligne priserne hos mange forskellige forhandlere, men derudover er priserne generelt også lavere online. Samtidig behøver du ikke gå på kompromis med hensyn til service, da de fleste forhandlere har grundige guides til at valg af vinduer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.