Boligadvokat – Gør din bolighandel tryg

Det kan være altafgørende for handel, at man har været i kontakt med en boligadvokat, inden du beslutter dig for, at underskrive købsaftalen.

0

Det kan være fristende at skrive under på købsaftalen med det samme, efter du har fundet dit drømmehus. Især hvis huset er let iøjnefaldende og ligger til en fornuftig pris, kan det friste endnu mere, at underskrive og få det hele klaret, før en anden interesseret køber.

Boligadvokat

Det kan være altafgørende for handel, at man har været i kontakt med en boligadvokat, inden du beslutter dig for, at underskrive købsaftalen. Da boligkøb for de fleste er en af livets helt store investeringer, og der som regel er mange penge på spil, er det vigtigt, at investeringen også sker det rette sted.

Dokumenterne der følger med boligen er der, hvor alt information om huset kan findes, og det er ikke altid at disse filer er let forståelige, hvorfor det anbefales, at man lader en boligadvokat gøre dette. Dokumenterne er fyldt med juridiske fremmedord, der for det utrænede øje kan kræve en juridisk ordbog.

Når boligadvokaten har godkendt dokumenterne, kan du trygt underskrive aftalen, og således være et skridt tættere på overtagelsen, velvidende om, at det juridiske, som også er det vigtigste, er på plads.

Prisen på en boligadvokat

Boligadvokatens pris er nødvendigvis ikke højere end, hvad sælger giver for sin ejendomsmægler. Faktisk så er det oftest billigere, at hyre en boligadvokat, da de fleste arbejder med en fast pris, samt princippet “Ingen Handel, Intet Salær”. Det vil sige, hvis handlen går i vasken, så betaler du ikke advokaten for sit arbejde.

Typisk ligger prisen på en boligadvokat, alt efter den ønskede service, mellem 5.000 – 10.000 kroner. Det er dog langt billigere på sigt, at sikre sig selv og sin handel, hvis det nu viser sig at der er fejl og mangler ved huset, som kan overses uden en advokat.

Derudover har boligadvokaten også til opgave, at stå for berigtigelsen af handlen. Det vil sige, at advokat fungerer som tovholder og vil sørge for at alle deadlines overholdes, samt at handlen foregår på baggrund af de aftalte vilkår.

Øvrige fordele ved at hyre en boligadvokat er, at boligadvokaten kan skrive et advokatforbehold i købsaftalen der tillader køber, at trække sig fra handlen omkostningsfrit, i op til 6 hverdage efter underskrift.

Source Boligadvokat24
Leave A Reply

Your email address will not be published.