5 vigtige råd hvis du gerne vil forbedre din søvnkvalitet

0

Vigtigheden af en god nats søvn kan ikke undervurderes. Mange danskere døjer desværre med dårlig søvn, og netop dårlig søvn kan være årsagen til rigtig mange problemer i vores liv. Dårlig søvn kan medføre: Depression, svækket immunforsvar og overvægt. Derudover kan dårlig søvn betyde, at vi er mindre effektive og fokuseret i skolen og/eller på arbejdet. Derfor har vi sammensat disse 5 meget vigtige råd hvis du gerne vil forbedre din søvnkvalitet, og få et optimalt helbred og velvære.

1. Hav en fast døgnrytme
Hvis du gerne vil forbedre din søvnkvalitet er det vigtigt, at du står op og går i seng samme tidspunkt hver dag, også selvom det er weekend. Ved at have en fast og stabil døgnrytme sikre du dig, at dit indre ur er intakt, og at din søvn forbedres og er optimal.  Ved at gå i seng samme tid hver dag sikre du dig også, at det er lettere at falde i søvn, da du dermed vender kroppen til at sove på de samme tidspunkter.

2. Skru ned for lyset inden Sengetid
Det er vigtigt, at du gradvist inden sengetid skruer ned for lyset, således at din krop og sind indstiller sig på, at det er nat og den snart skal sove. På den måde kommer du ned i gear og er parat til at sove så snart du vælger at lægge dig i sengen og lukke øjnene. Du bør derfor også undgå at se på en skærm i form af TV, Computer eller mobiltelefon min en halv time inden du skal sove, for ikke at blive eksponeret for det skarpe lys i disse enheder. Det er også vigtigt, at du sørge for der er HELT mørkt i det værelse hvor du sover. Dette giver den mest dybe søvn og dermed bedste søvnkvalitet.

3. Sørg for den rette temperatur i soveværelset
Den rette temperatur har høj indvirkning på din søvnkvalitet. Man siger, at den mest optimale temperatur er omkring 17-18 grader. Dette er væsentligt koldere end de fleste har det i deres hus og soveværelse. Med et lidt køligt soveværelse sørger du for, at du ikke vågnet i løbet af natten fordi du har det for varmt. Derudover indstiller din krop sig i underbevidstheden på, at det er nat, da temperaturen jo også daler udenfor om natten.

4. Vælg den rigtige seng
Dette punkt giver nok lidt sig selv, men ikke desto mindre vil vi gerne understrege vigtigheden af, at man sover i den rigtige seng. Dels skal du tage stilling til om det skal være en Kontinentalseng eller Elevationsseng. Derudover skal du sørge for, at du sover med den rigtige fasthed på madrassen. Hvis du vejer under 75 kg. bør du vælge en medium madras, hvis du vejer ml. 75-95 kg. bør du tage en fast madras og over 95. kg så er det en ekstra fast som du bør vælge.  Det er også vigtigt at du har en god topmadras. Sørg for, at den er mellem 7-10 cm høj og kommer med en god kerne, af enten Latex eller Wonderpur.

5. Brug kun dit soveværelse til søvn og sex
Sidste råd er, kun at bruge dit soveværelse til søvn og sex. Ved ikke at arbejde, se tv eller bruge computeren i soveværelset, vil din hjerne underbevist forbinde dit soveværelse  med at sove. Det vil gøre det nemmere for din krop og sind at komme ned i gear og indstille sig på at sove når du ligger dig i din seng. Sex kan også være en god ting for at få en god nattesøvn 🙂

Læs flere gode råd til hvordan du får en bedre nattesøvn her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.