Priserne på andelsboliger falder, selvsalg stiger!

Antallet af andelsboliger til salg er i frit fald.

0

Det totale antal af andelsboliger der stod til salg, var i starten af året på det laveste i de sidste 10 år. Det samlede antal lå i februar måned på cirka 850, mens det i februar sidste år lå på 1180 andelsboliger. Det er et fald på 40 %, på kun ét år.

En stor del af andelsboligerne der ståd til salg, kan findes i Midtjyllands regionen. Her tager det næsten 8 måneder at sælge en bolig, mens det i hovedstadsområdet tager godt og vel 100 dage, viser de seneste tal.

En trend der er vokset mere og mere, er selvsalg. Det vil sige, det at sælge sin bolig uden om ejendomsmægleren, som faktisk tjener 1 – 6 procent af den samlede købesum. Det er lige pludselig ret mange penge, som egentlig kunne gå i egen lomme, hvilket sælgere efterhånden har regnet ud.

Især i Helsingør er denne trend blevet ret kendt. Det anbefales af fagfolkene inden for bolighandel, som advokaterne og købermæglerne, at man får berigtiget sin handel af en boligadvokat, inden man gennemfører handlen, blot for at der ikke er fejl og mangler ved købskontrakterne.

Selvsalg og andelsboliger

Især i københavnsområdet er det populært at sælge sin andelsbolig selv, da der er en kæmpe efterspørgsmål for denne type ejendomme. Her kan advokaterne igen være behjælpelige ved køb af andelsbolig. Advokaten kan nemlig skrive et advokatforbehold i købsaftalen som sørger for, at du som køber kan fortryde handlen, uden omkostninger.

www.boligadvokat24.dk/andelsbolig
Andelsboliger frit fald.

Som ovenstående graf illustrerer, er det samlede antal af andelsboliger for hele Danmark faldende. Færre og færre andelsboliger kommer til salg på de store sider, og i stedet anvendes sider som boliga til, at sælge boligen selv.

Den 1. september 2012 var andelen af udbudte andelsboliger nået sit højeste, med næsten 5.950 andelsboliger til salg i hele Danmark.

 

Kilder: Boligsiden.dk, Boliga.dk

Leave A Reply

Your email address will not be published.