Hvem er ham Robert Parker?

Hvis du som mange andre danskere, godt kan lide at nyde et godt glas vin en gang i mellem, så er der nok ikke nogen tvivl om, at du er stødt på navnet Robert Parker, og har set hans pointskala. Det er den mest toneangivende pointskala der findes, og derfor også den som man tager udgangspunkt i – og selvom det naturligvis ikke er Robert Parker himself, der anmelder Der er mange der reklamerer med eksempelvis 90 parker Point, hvilket også kendertegner en vin der er over gennemsnittet. Det begynder dog først at blive rigtig sjovt, når man kommer over 95 point, men det er som regel også der de begynder at koste lidt.

Man kan eksempelvis sagtens finde vine der har fået mellem 89 og 92 point til under 100 kroner, men hvis man gerne vil smage de ekstraordinære vine, så skal man typisk over 97-98 point, og her er priserne ofte noget helt andet, og de ligger typisk på et niveau, hvor den almindelige dansker ikke længere kan eller vil være med.

Det der gør Robert Parker til noget specielt i forhold til andre anmeldere, er at hans vurdering kan være med til at fastsætte prisen for en vin. Skulle en vin opnå hans unikke og rimelig sjældne 100 Point, kan man være sikker på at denne vin vil stige i pris både nu, men også på sigt. Der er nemlig ikke meget, der kan sælge en vin bedre end at have fået den højeste pris der findes. Robert Parker har især en forkærlighed for amerikanske vine, hvor mange af hans helt store favoritter skal findes.

Hvis man er vild med vin, så skal man da også unde sig selv, at man prøver nogle af de helt store vine, også selvom de ligger uden for ens budget. Hvis man går sammen et par stykker, behøver det ikke koste mere end 200-300 at smage nogle af det helt store Parker favoritter.