Tips til dig der har købt bolig i Haderslev

0

Haderslev er ”Mulighedernes kommune” og en del af mulighedernes metropol. Det kan man læse på trekantomraadet.dk, som har fokus på alt lige fra liv og arbejde til virksomhedsdrift og iværksætteri i byerne i Trekantområdet. Rent geografisk er Haderslev ikke traditionelt en del af Trekantområdet. Men Haderslev er i dag en del af et stærkt samarbejde med Trekantområdet, som blandt andet er muliggjort af, at Haderslev grænser op til det tidligere Trekantområde. Samarbejdet har formentlig været en medvirkende faktor til, at Haderslev Kommune er blevet løftet på en række områder og i dag har så stort et tilbud af muligheder. Hvis du har købt bolig i Haderslev – eller måske overvejer det – er det godt at kende til nogle af de mange muligheder, som Haderslev Kommune byder på.

Haderslev er fællesskab

I Haderslev Kommune lægges der stor vægt på fællesskabet som en bærende faktor for de mange muligheder i kommunen. Eksempelvis bliver arrangementer som Lysfesten d. 4. maj og Stafet for Livet til i et vigtigt samarbejde mellem virksomhederne, kommunen og dens frivillige. Så hvis du går med en idé i maven, så kan Haderslev være stedet, hvor du får idéen ført ud i livet. Med den rette støtte fra kommunen, og måske et godt tilbud fra en tømrer, som er engageret i lokalområdet og en håndfuld frivillige, som er med på idéen – så kan du nå langt med opførelsen af både de fysiske rammer og bemanding til et konkret initiativ. Hvis du er interesseret i at deltage i det frivillige arbejde og på den måde blive en del af fællesskabet, så kan du læse nærmere på de enkelte arrangementers hjemmesider. Du kan også tage kontakt til en organisation som Frivilligcenter Haderslev, som har fokus på frivilligt, socialt arbejde i Haderslev Kommune.

Uddannelsesmuligheder i kommunen

Uddannelsesmulighederne i Haderslev er også gode. Derudover tilbyder Haderslev Kommune vejledning omkring uddannelse, som du kan gøre brug af, hvis du eller dine børn er i tvivl omkring et forestående uddannelsesvalg. Der findes alt lige fra elevuddannelser og ungdomsuddannelser til videregående uddannelser og efteruddannelser samt særlige uddannelsestilbud, til de som ikke har mulighed for at følge et konventionelt uddannelsesforløb. Så uanset om uddannelsesvejen går i retning af håndværksmæssige fag som tømrer/snedker, eller om den går i retning af mere boglige fag, så er der muligheder i Haderslev. Hvis du er interesseret i at vide mere om de mange uddannelsesmuligheder, som kommunen byder på, så kan du læse nærmere på haderslev.dk eller på de enkelte uddannelsesinstitutionernes hjemmesider.

Renovering af bolig i Haderslev

Hvis du har købt en bolig, som har mange år på bagen, så er det måske tid til en renovering. Og i Haderslev skal du ikke lede længe, førend du er blevet bekendt med de første 15 tømrere i byen, som står klar til at hjælpe med dit byggeprojekt, uanset om der skal skiftes tag, bygges til eller efterisoleres. I Haderslev arbejder tømrerfirmaet Drøhse – Tømrer & Snedker ApS eksempelvis med alle disse områder foruden gulvlægning, algebehandling, staldbyggeri og meget mere. Dette tømrerfirma har eksempelvis erfaring med renovering af det gamle husmandssted Skovbølling, som er et fredet hus i den nordlige del af Haderslev Kommune.

Oplevelser og fritid

Haderslev er fuld af gode oplevelser, uanset om du – eller din familie – er til natur, aktion eller en måske en kombination. Få eksempelvis fantastiske naturoplevelser i Haderslev Dyrehave, Fuglsøparken eller Stensbæk Plantage. Eller tag på 12 kilometers sejlads med skibet ”Helene” op gennem Haderslev Fjord. Er I til mere action, så tjek StreetDome ud. StreetDome er Danmarks største skatepark projekt – og så ligger det i Haderslev!

Leave A Reply

Your email address will not be published.