Kogning af ris? – det er altid ikke altid lige let.

0

Det er lidt forskelligt hvilke manglende evner man kan have i et køkken, eksempelvis hvor lang tid tager det at koge et æg, så det bliver blødkogt frem for et hårdkogt æg. Derfor skal man lige lære hvordan man bære sig ad, når man skal tilberede sine ingredienser. Dertil er der også mange, der har svært ved kontinuerligt at lave en velsmagende portion af ris, fordi man ikke lige husker ting som: hvor lang tid skal det have, hvor meget vand skal der tilsættes til den mængde osv. Derfor er dette en service til dig, der har lyst til at vide hvordan man skal foretag sin kogning af ris, så man får en perfekt portion ris hver gang. Hvor du vil få den nødvendige information til at lave dine ris, så du senere kan imponere din familie og venner med dine retter. Eftersom ris er et meget alsidigt supplement, der har masser af kombinationsmuligheder og dermed næsten kombinere det med alt, man kan endda lave en salat med ris, hvilket sjovt nok kaldes en rissalat. Dertil er ris også godt, fordi den netop giver en god fornemmelse af mæthed og ikke kræver alt for meget. Selvom det til tider kan være svært at huske hvordan man laver gode ris.

 

Sådan tilbereder du risene til perfektion – kogning af ris mm.

Hvordan skal du så tilberede dine ris, hvordan skal du bære dig ad i forhold til kogningen af dem og hvor meget vand der skal være i forhold til mængden af ris. Hvis du ønsker at vide mere, kan du gå herind og perfektionere kogning af ris, hvor jeg selv har ladet mig inspirere. Dertil skal jeg nævne, at dette ikke er måden at gøre tingene på, hvis du skal lave grødris, da det er lidt af en anden boldgade. Eftersom dette ikke tilgangen til at lave grødris, men ris der eksempelvis skal bruges til en ret som sammenkogt oksekødsret.

Men lad os komme i gang. Du skal bruge følgende til dette: din valg af ris, en gryde, lidt salt, et mellemstort glas, en markør i form af en tus eller lignende og eventuelt noget til at tage tid med. Du tager den mængde ris, som du skal bruge og hælder det i glasset, hvorefter du så tager din markør og sætter en streg, som risene grænser op til. Derefter tager du glasset med ris og hælder ned i gryden. Nu står du med glasset med din streg på. Her fylder du to dele af vand op til den streg, hvilket du hælder i gryden, hvor du også tilsætter lidt salt. Men ikke for meget så bare lige lidt, ellers bliver risene ødelagt og får en for saltet smag. Du tænder for blusset og lader risene koge i godt 12 minutter, så sørg husk at tage tid – hvilket du kan gøre på din telefon. Imens kan du passende lige se til det andet, som der står på komfuret. Når de 12 minutter er gået, tager du det fra blusset og lader det hvile, hvor den så skal hvile i 10 minutter. Derefter er de så klar til at blive serviceret, hvor du passende kan tilføje lidt nips og pynte det en smule, så det kommer til at se indbydende ud. Så er det blot klart til at blive spist.

Jeg håber du kan bruge disse teknikker til at imponere venner og familie, og der også mulighed for at tilpasse tilgangen til tilberedning, så det får din eget personlige aftryk. Ellers kan du sikkert også finde mange metoder til at perfektionere din tilberedningen af dine ris, da der er forskellige måder som folk vælger at tilberede dem på.

Leave A Reply

Your email address will not be published.