Hvad er forskellen på operationel leasing og finansiel leasing?

0

Leasing er blevet utrolig populært de seneste fem år!

De seneste fem år er leasingmarkedet eksploderet, og i 2017 har antallet af nye biler og nye motorcykler på gaden ved brug af leasing slået alle rekorder. Men selv om leasingmarkedet aldrig har været mere populært så er der mange danskere der stadig er i tvivl om hvad leasing enlig er og hvad man skal være opmærksom på. Der findes grundlæggende to former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. I denne artikel vil vi redegøre for disse to typer af leasing og til sidst vil vi opridse forskelle og ligheder med operationel leasing og finansiel leasing.

Hvad er operationel leasing?

Operationel leasing er den leasingform der typisk kendes fra bil/motorcykel forhandler, hvor du får en ny bil til rådighed. Med operationel leasing slipper du for alle bekymringer med at eje bilen selv, du skal med operationel leasing blot nyde den bil du har til rådighed. Det betyder også, at alle udgifter til service, bilsyn, reparationer, dæk skifte og så videre er alle udgifter leasingselskabet står for under leasingperioden. Når leasingperioden er slut skal du blot aflevere bilen tilbage til dit leasingselskab, og derefter kan du vælge at købe eller lease en ny bil, hvis du ønsker.

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er den leasingform der typisk anvendes af leasingselskaber til flexleasing af dyrere biler. Finansiel leasing minder mest af alt om at få bilen finansieret i banken med et billån, dog er der nogle væsentlige forskel, så som at der ikke skal betales den fulde registreringsafgift med det samme med finansiel leasing. Med finansiel leasing skal du selv stå for udgifter til service, syn af bil, reparationer, dæk skifte og så videre. Med finansiel leasing skal du selv sørge for, at sælge bilen når leasingperioden er slut. I leasingkontrakten står der en restværdi, hvilke er den pris bilen skal sælges til efter endt leasing.

Opsummering af operationel leasing og finansiel leasing

Operationel leasing

Finansiel leasing

Hvem har ejendomsretten over køretøjet? Leasingselskab/bilforhandler Leasingselskab
Hvem har brugsretten til køretøjet? Leasingtager Leasingtager
Hæfter leasingtager for restværdien? Nej Ja
Hvem betaler service? Leasingselskab Leasingtager
Hvem betaler reparationer? Leasingselskab Leasingtager
Fremvise en køber til bilen, ved endt leasingperiode? Nej Ja

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.