Hæmorider er et ømt emne

Hæmorider er på flere forskellige måder et ømt emne. Det kan være meget ømt og smertefuldt at have, og så er det samtidig noget, som mange er lidt ømme om at snakke omkring. Det kan kan sagtnes undre, da det er en af de absolut mest udbredte lidelser i den danske befolkning. Der findes ikke helt præcise tal for det, men det menes at mere end hver tredje bliver ramt af hæmorider på et tidspunkt i livet.

Derfor får vi hæmorider

Der er flere grunde til at man kan få en hæmoride. Flere kvinder får det på grund af graviditet, mens mange mænd sidder for længe på toilettet og presser for meget. Det er altså dårlige toiletvaner, der er en af hovedårsagerne til det. En anden af de store årsager er god kost, hvis man får den rette kost får man nemlig også en sund tarmflora og dermed en god afføring.

Det er nok netop det med at det skyldes dårlig afføring, der gør at det er tabubelagt emne, som man ikke har lyst til at gå til lægen med, hvis man kan blive fri for det. Der er ikke nogen der er pinligt berørte over at få fjernet en gladeblære, nyresten eller lignende.

Sådan behandler man hæmorider

I gamle dage skar man ofte hæmorider af, hvilket ofte resulterede i gener efterfølgende. Denne metode bruges mere sjældent, og der arbejdes meget mere i, at den ramte selv skal gøre en aktiv indsats med kost og lignenden og kun i yderste tilfælde ty til en operation. Der findes mange midler der kan lindre smerte i forbindelse med hæmorider, som kan benyttes mens man forsøger at komme dem til livs – du kan se eksempler på midler her.

De midler man kan købe kan udover at være lindrende og fjerne smerter, være nogen der får din mave i god form, så du får en bedre afføring, som i sidste ende er med til at kurere dig.