Hjælp til håndtagene i køkkenet

Dit køkkens udstråling og design afhænger i høj grad af hvilke greb du har på dine skabslåger. Håndtagene er faktisk lige så vigtig en del af designet som selve lågerne er. De giver det ekstra supplement til udseendet, en udstrålende dekoration. Håndtagene vil jo blive brugt hver dag, så udover at være attraktive og elegante bør de også være funktionelle, samt holdbare, så de kan holde til det daglige slid.

Der er naturligvis nogle ting man skal huske at tænke på inden man får et nyt håndtag til køkkenskabene. Det involverer blandt andet størrelsen af håndtaget. Størrelsen kan være med til at bestemme hvor godt håndtaget vil se ud på skabslågen, mens det samtidigt også er medbestemmende for hvor funktionelt og behageligt det er at bruge.

Naturligvis skal du også være sikker på at du køber et håndtag i den rigtige stil. Der findes ikke noget fast svar på, hvilken stil du bør vælge. Det afhænger helt og aldeles af hvilken smag du selv har, samt hvilken stil dit køkken er indrettet i. Hvis håndtaget passer til lågerne, til køkkenet generelt, og kan du selv lide det, jamen så er det nok det rigtige valg. Sammen med stilen hører også spørgsmålet om hvorvidt du ønsker et håndtag eller måske bare en knop.

Ønsker du nye håndtag er det en ganske simpel proces at skifte de gamle ud. Som regel kan du nøjes med at fjerne skruerne eller boltene fra de gamle håndtag, sætte de nye håndtag i, og skrue eller bolte dem fast hvor de gamle sad før. Sørg for at få nogle håndtag med samme afstand mellem hullerne som dem du vil have udskiftet, så du ikke får nogle synlige huller i lågerne.

Er det et helt nyt håndtag du selv skal skrue i er det heller ikke nogen avanceret proces. Du skal lave to huller i skabet, som regel i hvert fald (for knopper bruger jo kun en). Du skal huske at passe afstanden mellem hullerne efter afstanden mellem de to punkterne på håndtaget der skal sidde skruet fast. Husk også at sætte hullerne helt lodret – brug evt. en tommestok, da vaterpas jo ikke kan tage højde for at dine låger måske sidder lidt skævt.  Når først hullerne er lavet, er det bare at skrue de nye i og så er dit køkken faktisk moderniseret. Det kan i øvrigt anbefales at lave en skabelon ud af papir eller pap med to huller i. Det gør det meget hurtigere at bore huller i måske 10-15 ens skabslåger.