Tagrensning og algebehandling

Gør det selv eller professionelt.

0

Ofte går man med den tro, at bare man udfører arbejdet selv, har man sikkert også sparet en masse penge. Det er nu ikke altid tilfældet, når man regner på hvad materialer, kørsel og tidsforbrug løber op i.

Derfor har jeg prøvet at se om jeg selv skal rense mit tag for alger eller om det bedre kan betale sig at – ja betale sig fra det.

For at fjerne alger fra feks taget skal der bruges en form for algemiddel, og det er ikke alt sammen helt billigt. Priserne på algerens svinger meget og der er ikke altid en reel information på produkterne, hvor langt de rækker pr liter eller dunk. Jeg har dog fundet noget der hedder b&j tagrens og der rækker en dunk til 300 m2 og koster 849 kr. Det skal blandes i vand 1:10 og da vand ikke koster mange ører regnes det ikke med. Til at påføre algemidlet skal der bruges en god sprøjte og hvis du ikke vil op på taget og kravle – en rigtig god sprøjte, som feks en højtrykspumpe med beholder til væsken. Har du ingen kan du måske låne eller leje? Uanset hvordan du får fat i den sættes prisen for at benytte den til kr 300..

Din arbejdstid er også noget værd. Når du går på arbejde får du kompenseret ved at modtage en form for løn. Det skal du da også regne med når du selv kravler rundt med algemiddel og pumpe en søndag, hvor du måske hellere ville være i nærheden af sofaen.! Så en dags arbejde kan vi vel godt sætte til 700 kr når det jo er skattefrit at spare.

Hvordan hænger det sammen økonomisk. Bestiller du en professionel algebehandling ved feks algekvit koster en behandling af 300 m kr 925 – og det altså imens du holder skansen ved sofaen og eftermiddagskaffen. Vil du absolut have ødelagt din søndag med at gøre det selv koster det dig ca 1.849 inkl din egen arbejdsindsats. Og selv uden at regne din arbejdstid med koster det nemt over 1.000 kr i materialer.

Der var lidt at tænke på, måske kan du i dette tilfælde lade dovenskaben komme over dig og så endda spare penge. Gør det selv er ikke altid en god ide.

Leave A Reply

Your email address will not be published.