Hvilket gulv skal man vælge på badeværelset?

0

Skal du i gang med at bygge nyt hus, eller står nu foran en renovering af det nuværende? Så er badeværelset et af de rum, du skal lægge en masse kærlighed i. Et af de vigtigste elementer på et badeværelse er gulvet, og lige netop på badeværelset kan du ikke benytte hvilket som helst underlag.

Eftersom badeværelset ofte kommer til at ligne et dampbad, og vand fra bruser og håndvask pjasker ud til alle sider, er det altafgørende med et gulv der er modstandsdygtigt over for vand. Der findes således strenge regler til gulvkonstruktionen, som skal overholdes, når du skal vælge dit næste gulv. Der findes flere materialer, der egner sig særligt godt til netop badeværelser. Trægulve er bestemt ikke et af disse materialer, da de suger fugt til sig, hvilket kan medføre alvorlige skader.

I stedet kan du med fordel overveje fliser, som passer perfekt på badeværelset qua dets evne til at modstå fugt. Her følger en række af de fliser, og andre gulvtyper, som kan komme til at danne overflade for dine fødder på badeværelset.

Terrazzogulve

Den første gulvtype er terrazzo, der er karakteriseret ved det spraglede og dynamiske look. Terrazzo var yderst populært for år tilbage, og tendensen er, at det er ved at gøre comeback i de danske badeværelser. Terrazzo består i al sin enkelthed af cement blandet med marmor eller granitskærver, som tilfører til karakteristiske og tilfældige udtryk. Terrazzo støbes på badeværelset, så det bliver helt tæt, og det er yderst modstandsdygtigt over for vand og eksempelvis shampoo og sæbe, som er uundgåelige elementer på badeværelset. Terrazzo er slidstærkt og holdbart, men der kan opstå revner med tiden. I så fald kræver det ikke et helt nyt gulv, men derimod blot en slibning, polering og forsegling af et professionelt firma. Et eksempel på sådan et firma finder du her. Foruden terrazzo kan man også anvende andre natursten såsom marmor og travertin.

Keramiske fliser

Et af de absolut mest populære valg som badeværelsesgulv er keramiske eller glaserede fliser. Det skyldes blandt andet, at de er meget holdbare – både over for vand, ridser og snavs. Samtidig fås de i et hav af varianter. Du kan således vælge mellem forskellige størrelser samt en bred palet af farver og mønstre, så det passer perfekt ind i din personlige stil. Denne type fliser er samtidig meget nemme at rengøre og vedligeholde.

Mosaik

Ønsker du et endnu mere særpræget gulv, der i den grad også skaber dynamik, og som nærmest ligner et kunstværk i gulvhøjde, så er mosaik også en rigtig god mulighed. Mosaik består af små oftest kvadratiske eller firkantede fliser i varierende materiale, der til sammen udgør den samlede overflade. Fliserne kan blandt andet være af porcelæn eller sten. Det er et yderst fornuftig og spændende alternativ, som både kan bruges på gulvet, men også på væggene.

Vinyl

Har du ikke intentioner om, at dit nye badeværelse skal prydes af sten eller fliser, så er vinyl et praktisk og funktionelt alternativ. Vinyl er et kunststof, som er yderst slidstærkt, og så ikke slår revner, som tilfældet kan være med sten og fliser. Det er vigtigt, at det pågældende vinyl er GVK-godkendt, hvilket betyder, at materialet er egnet til at bruges i vådrum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.