Bekæmp smerter med specielle indlægssåler

Det er næsten utænkeligt, at man går igennem livet uden at opleve smerter i kroppen. Hvordan de opstår er meget forskelligt. For nogle skyldes det ganske almindelig overbelastning, mens det for andre er en enkelt hændelse, der kan forårsage smerter og lidelser i eksempelvis fødder, knæ eller ryg.

En anden forklaring på, at man ikke er i stand til at føre det aktive liv, som man drømmer om, er vanskelige forudsætninger fra naturens side. Den ideelle krop er skabt til at modstå slidt og belastning, men det er ikke alle, der er så heldige at have den perfekte krop – og her snakker vi ikke om flad mave eller smukke øjne.

Rigtig mange kæmper nemlig med en skæv kropsholdning, som en konsekvens at platfod eller nedsunken forfod. Det behøver ikke nødvendigvis være en direkte årsag til smerter, men er du eksempelvis platfodet, kan der forplante sig belastninger og dermed smerter andre steder i kroppen.

Det kan blandt andet resultere i lidelser som hælspore, springer- og løberknæ samt smerter i lænd og hofter, der kan gøre det ulideligt at dyrke sport. Er dette tilfældet, skal man i højere grad se på kropsholdningen frem for at bekæmpe smerterne lokalt. Det kan man blandt andet gøre ved hjælp af særlige sportssåler.

Indlægssåler med 3-punkts teknologi

Der er findes et hav af forskellige indlægssåler, der i større eller mindre grad kan forebygge og behandle smerter forårsaget af skæv kropsholdning. De nyeste på markedet finder man hos Align Footwear, der sælger en patenteret indlægssål med den såkaldte tre-punkts teknologi.

De såler er udviklet med tre støttepunkter, der gør, at risikoen for at gå skævt på fødderne mindskes – også kaldet supination eller pronation. Forskellen på disse såler og mange andre på markedet er, at de ikke har til formål at låse foden fast, for dermed at tvinge kroppen på plads. Det kan nemlig resultere i en svækkelse af fodmuskulaturen, hvilket også kan få smertefulde konsekvenser.

3-punkts teknologien retter naturligt foden op ved at korrigere fodstillingen, og dermed behøver man ikke kompensere ved selv at rette foden op. Det kan nemlig give store smerter i knæ og ryg, men med Align Footwears indlægssåler sker det naturligt. Sålerne bekæmper og forebygger smerter, og er man først blevet smertefri, kan man sagtens genoptage sin idræt med sålerne i skoene på grund af deres fleksibilitet.

Såler til enhver sko

Indlægssålerne fra Align Footwear er også alsidige, når det kommer til forskellige typer fodtøj. De er nemlig designet således, at de ikke bare passer i løbesko og fodboldstøvler, men også i alt fra vinterstøvler til højhælede sko. Samtidig er sålerne nemme at skifte fra fodtøj til fodtøj, så hvis du løber om dagen og skal til fest om aftenen, kan du uden problemer anvende dem hele tiden.

Sålernes holdbarhed afhænger naturligvis af, hvor stor belastning de bliver udsat for. Hvis en person på 100 kg anvender dem hver eneste dag i 8 timer, vil sålerne sandsynligvis holde i omkring et år, inden de bør udskiftes for at opnå den maksimale effekt. Et par nye såler er dog hver at betale for, hvis det kan holde smerterne væk.