Sommerlig hårpleje

0

Sommersæsonen er over os og det betyder at omgivelsernes påvirkning af dit hår, nu er vidt forskellige fra de påvirkninger du oplevede i vinterhalvåret. Det skyldes dels klimaet, men også at menneskers adfærd generelt set skifter med sæsonen. I sommerhalvåret opholder vi os mere udendørs og vi bader i pool og hav. Det betyder eksponering for mere vinde og vejr, sol og varme og ikke mindst klor og saltvand. Derfor er det ikke helt de samme ting som skal til for at opnå et sundt og lækkert hår om sommeren, som om vinteren. Hvad du skal gøre om sommeren, kan du læse mere om her.

Brug fugtgivende hårprodukter

Håret indeholder 10-30% vand afhængig af klimaet. På en varm sommerdag hvor solens stråler bager direkte ned på håret vil denne fugtprocent ligge i den lave ende, fordi varmen får fugten til at fordampe. Fugt er vigtigt for at håret kan bevare sin styrke. For at sikre fugtigheden i håret kan du bruge fugtgivende shampoo og balsam når du vælger at vaske håret helt. Men uanset hvad er det vigtigt at du holder dig for øje, at shampoo under alle omstændigheder vil virke udtørrende på håret i et eller andet omfang. Det betyder ikke at du aldrig skal vaske håret i shampoo, men hvis du kan holde frekvensen nede på eksempelvis en gang om ugen – og ellers bare vaske det i vand – så har du allerede gjort dit hår en stor tjeneste. Efterfølgende kan du med fordel spraye et strejf af en god olie i håret, eksempelvis bestående af en blanding af argan- og mandelolie. Så undgår du også at håret er helt tørt og umuligt i det første døgns tid efter, at du har vasket alle de naturlige olier ud af håret. Da solen og varmen i forvejen kan være hård ved håret om sommeren, er det en fordel, at undgå for mange kemikalier i dine hårprodukter. Her kan eksempelvis O’right’s og Forevers hårplejeprodukter være et godt valg. I frisørsalonen Sand & O i Holstebro, bruges eksempelvis disse produkter, fordi man her netop går meget op i bæredygtighed. At bruge Forever’s og O’right’s hårplejeprodukter er nemlig en god måde at sikre både kundens, frisørens og naturens sundhed, uden at det går ud over kvaliteten.

Undgå føntørring og glattejern

Det er vigtigt, at du passer på dit hår om sommeren og ikke udsætter det for mere end det kan holde til. Håret er i forvejen udsat for solens varme og UV-stråler, så det udgør kun en ekstra stressfaktor for håret, også at bruge føntørrer og glattejern. Du kan formentlig også bedre undvære føntørreren i sommerhalvåret, da vejret er varmere. Det betyder at håret tørrer hurtigere af sig selv og i øvrigt at du bedre kan holde til at gå udendørs, mens håret endnu er fugtigt uden at du bliver kold om hovedet.

Beskyt dit hår mod solen

Ophold i stærk sol i længere perioder kan give svagt og tørt hår, som eksempelvis er i risiko for at spalte i spidserne. Det bedste du kan gøre, for at beskytte dit hår mod solen, er at tage et tørklæde over hovedet, når eksponeringen for sollyset er størst. Hvis du gerne vil beskytte håret, men ikke lige føler for at sidde der med et tørklæde over hovedet på stranden, så er en god leave-in balsam med SPF-beskyttelse også være en mulighed.

Undgå hårshampoo før du hopper i poolen

For mange er sommeren lig med badning ved stranden. For andre er der tale om lange ophold i poolen, i sær hvis sommerferien går sydpå. Klor og salt virker udtørrende på håret, men det betyder selvfølgelig ikke at du skal holde dig på landjorden når du virkelig bare føler for at få den der forfriskende dukkert i poolen eller havet. For at øge hårets modstandsdygtighed overfor klor og salt, er det bedst at du ikke vasker håret i shampoo inden du hopper i. For med shampooen fjerner du nemlig mange af de naturlige olier, som sidder i dit hår og er med til at beskytte det mod påvirkninger fra det omgivende miljø. Dog kan du med fordel fugte håret i fersk og klorfri vand inden du hopper i eksempelvis klorvand, da håret således vil absorbere mindre af vandet fra poolen. Det betyder at optagelsen af klor i håret er mindre, hvilket dit hår vil takke dig for.

Leave A Reply

Your email address will not be published.