Info om betalingsterminaler

0

Hvad er en betalingsterminal?

En betalingsterminal er det samme som en dankortterminal (udbydes af nets), som de fleste er bekendt med og har brugt ofte i diverse butikker. Derfor skal sådan en være let tilgængelig og nem at bruge for kunden. Det er ikke ligegyldig, hvilken type betalingsterminal forretningen vælger at bruge.

Der er et bredt sortiment af betalingsterminaler til rådighed. Der findes både stationære betalingsterminaler, der skal tilsluttes strømstik, og mobile betalingsterminaler, der frit kan benyttes uden at være i nærheden af strømstik.

Hvad man skal være opmærksom på

Hvis man vælger at anskaffe sig en betalingsterminal, er der en række krav, man skal være opmærksom på at opfylde. Fx skal alle betalingsterminaler, der bliver brugt i fysisk handel af sikkerhedsmæssige årsager være udstyret med en chip og PIN, medmindre man har indgået en anden aftale med nets. Derudover må terminaler, der kun inkluderer magnetstriber ikke benyttes længere. Ydermere er der sat en række krav af internationale kortselskaber, der skal opfyldes, også kaldet PCI-krav (Payment Card Industry)

Placering og tilgængelighed af betalingsterminalen

Når man har fået anskaffet sig en terminal, er det anbefalelsesværdigt at placere den mest optimalt i forhold til sin kundegruppe, så flest mulige har let adgang til den. For at optimere tilgængeligheden, og hjælpe så stor en del af sin kundegruppe som muligt, skal betalingsterminalen kunne benyttes på følgende måder.

  • Den skal kunne benyttes på en kasse disk
  • Den skal kunne holdes let i én hånd
  • Den skal kunne benyttes monteret i en holder

Derudover bør det være muligt for ekspedienten at flytte terminalen, så lave personer og personer med handicap kan anvende den komfortabelt. Desuden bliver det anbefalet, at den skal kunne benyttes uden et stramt greb, samt uden at vride håndleddet, når positionen på terminalen skal ændres.

Er der behov for en betalingsterminal?

Det kan for mange virksomheder være en god investering af få anskaffet sig en betalingsterminal. Det er især en god investering for dem, der kommer ud til kunderne og generelt ofte har fysisk kundekontakt. En moderne mobil betalingsterminal benytter sig af GPRS mobilkommunikation, der altid er online og virker gennem IP-adressering. Den kan nemt hente bank autorisation på få sekunder og dermed spare kunder og butiksejere for tid. Desuden er en mobil betalingsterminal udstyret med et kraftigt batteri, der kan anvendes i mange timer.

Finansiering af betalingsterminal

At anskaffe en betalingsterminal er ikke altid en helt billig investering, hvis du er en nystartet virksomhed. Til gengæld er det ofte en vigtig del af forretningen for mange virksomheder, og de bliver nødt til at anskaffe sig en.
Heldigvis kan man altid finde sig et billigt lån, der kan overkomme denne lille forhindring. Man skal dog helst sørge for at finde det lån der passer bedst til ens økonomi i den givne situation, ellers kan det gå fra at være en overkommelig økonomisk opgave til en kedelig fornøjelse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.