Stort Antal Danskere Plaget Af Smerte

0

Det er mere end blot tænkeligt, at du enten selv, eller en eller flere i din nærmeste omgangskreds er plaget af smerter i led eller muskler. Smerterne kan gøre det besværligt at føre en almindelig livførelse. Ved opstået smerte vil mange således opleve, at deres daglige arbejdsopgaver er mere end almindeligt udfordrende, og at daglige gøremål i hjemmet er uoverskuelige.

Smerter er kroppens fysiologiske forsvar, der opleves som et fysisk ubehag. Når vi oplever fysisk ubehag skyldes det med andre ord, at kroppen fortæller os, at vi er ved at pådrage os en fysisk skade. Smerte er altså ikke i sig selv en sydom, men blot en indbygget advarselsfunktion. I løbet af en kortere periode vil smerten fortage sig igen, fordi vi fx ophører med en bestemt handling, der har forårsaget smerten, eller fordi vi beskytter den del af kroppen, hvor vi oplever smerte. Mange mennesker oplever imidlertid smerter, der strækker sig over længere tid, end det normalt tager at hele en pådraget skade. De oplever med andre ord en kronisk smerte, hvilket der kan være forskellige årsager til. Ofte forsvinder smerterne ikke af sig selv, og mange søger derfor hjælp hos eksempelvis læger, fysioterapeuter eller ergoterapeuter. Mange oplever en positiv virkning af denne form for professionel hjælp, mens andre desværre fortsat plages af smerter.

En ofte overset behandlingsform findes i brugen af smerteplastre. Smerteplastre virker ved at varme det område på kroppen, hvor plastret placeres. Plastrene hjælper blandt andet med at udrense affaldsstoffer, reducere mængden af syre i kroppen og forbedre muskelfunktionen. For personer, der ikke oplever noget positivt resultat ved medicinering eller fysio- eller ergoterapi, har smerteplastre i mange tilfælde vist sig som en effektiv behandlingsform. Plastrene er en naturlig behandlingsform uden medicin og kræver ingen recept.

Oplever du vedvarende smerter, anbefaler vi, at du opsøger lægehjælp. Der kan være tale om skader i kroppen, der kræver operation eller lignende. I modsat fald kan din læge rådgive dig om de forskellige behandlingsformer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.