Hvordan maler du bedst din gyngestol?

0

Nu da du endelig har fundet den smukkeste gyngestol til dit hjem eller din have, kan det stærkt anbefales, at du lærer at vedligeholde den, så den holder sig smuk og brugbar så længe som muligt.

Ved at vedligeholde din gyngestol kan du få det mest mulige ud af dit nye møbel til haven eller hjemmet. Derudover vil du også kunne undgå at skulle ud og købe en eller flere helt nye gyngestole, når du med et minimum af indsats kan holde din gyngestol I tiptop stand, så du ikke har brug for nogen anden stol. Og det er jo dejligt at have en gyngestol til brug i haven eller i hjemmet.

Du skal dog være opmærksom på, at jo mere udsat din stol er for elementernes hærgen, desto hurtigere vil stolen blive slidt og komme til at se gammel ud. Dette gælder især for gyngestolen til udendørs brug i haven. Hvis ikke du har mulighed for at sætte stolen væk et tørt sted i vinterhalvåret, hvad gør du så? Dette gælder i øvrigt alle dine havemøbler.

Den gode nyhed er dog, at gyngestole og havemøbler af træ generelt også er forholdsvist nemme at holde ved lige. Mange havemøbler af træ skal blot males engang i mellem med lak eller overfladebehandling, som afholder svamp og råd i at gå i træet. Dette kan typisk gøres på en eftermiddag over en kold øl om foråret eller i forsommeren.

Slib din gyngestol med sandpapir

Hvis du planlægger at male din trægyngestol, eller hvis du bare gerne vil have stolen i et naturligt look, kan du bruge fint sandpapir efter behov til at udglatte overfladen eller fjerne tidligere farver.

Du kan bruge både vådt eller tørt sandpapir til at få arbejdet gjort. Afhængigt af dine planer for gyngestolen bør du efter afslibning af stolen overveje også at rengøre stolen grundigt, så dens smukke design og træ rigtigt kommer til sin ret.

Gør din gyngestol ren

Det kommer til at være næsten umuligt for dig at male din gyngestol jævnt og pænt, hvis du ikke renser overfladen først, eksempelvis med sandpapir som nævnt ovenfor. Når dette er gjort, er der sikkert en masse træstøv tilbage på stolen. Så tag en fugtig klud og vask derefter gyngestolen med varmt sæbevand for at befri den for støv og snavs.

Når du har fjernet snavset, lad da stolen tørre grundigt. Afhængigt af stolens design kan det være sværere at rengøre nogle slags stole i forhold til andre typer. For eksempel vil gyngestole, som har udsmykkede udskæringer oftest tage en del mere tid at rengøre ordentligt end dem, der ikke har sådanne udsmykninger.

kan-du-male-din-gyngestol-lige-saa-flot-som-denne

Husk at grundmale gyngestolen før du maler den

Afhængigt af den farve, du har valgt, at gyngestolen skal have, kan det være nødvendigt først at grundmale stolen groft med hvid. Der findes forskellige typer af grundmaling til rådighed, så sørg for at vælge en afhængigt af hvilken type maling, du planlægger at bruge.

Nu er det endelig blevet tid til det egentlige malerarbejde. Før du starter på opgaven, bør du kontrollere overfladen og se, om din grundmaling er tørret. Opgaven at male din gyngestol kan synes som en no-brainer, men du skal alligevel være forsigtig og male med omhu. Husk nu ikke at efterlade penselmærker på malingen. Pas nu på med at der ikke sætter sig korn eller andre urenheder fast i malingen, før den tørrer. Sørg nu for at du lader malingen tørre helt, før du maler stolen en siste gang. Vær nu helt sikker på, at underlaget, som du maler gyngestolen over, godt kan tåle et par dryp maling – eller vær sikker på, at underlaget er beskyttet af dækplastik.

Hvad hvis jeg alligevel ikke gider male min gyngestol?

Ja, hvis du alligevel hellere foretrækker ikke at male eller vedligeholde din gyngestol, så er der heldigvis også råd for dette. Køb en ny! Du kan vælge at gå i en møbelbutik, så du personligt kan udvælge og vurdere kvaliteten af stolen, før du rent faktisk køber den, eller du kan måske finde en i god kvalitet i den Blå Avis.

Alternativt kan du vælge at shoppe efter en ny gyngestol online og få den leveret lige til døren. Antallet af fantastisk flotte gyngestole, du kan få online, er forbløffende. Hvis du vil spare dig besværet med at tage til et møbelhus, så er online shopping nok din bedste mulighed. Fra vintage designs og til nutidige mere moderne designs, så kan du md garanti få den gyngestol, som du søger online – hvis altså ikke du vil tage dig tid til at sætte din gamle stol i stand selv!

Leave A Reply

Your email address will not be published.