Danske pandekager og Amerikanske pandekager?

Hvad er forskellen på Danske pandekager og Amerikanske pandekager?

 

Pandekager – I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken. I den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer spises op og så lavede man pandekager i lange baner.

Pandekagedagen hedder også Hvide Tirsdag, fordi de fleste af de forbudte råvarer netop er hvide. Pandekagedagen falder altid tirsdag efter fastelavnssøndag.

Her får du en god opskrift på pandekager, samt tips og trick til hvordan du bliver en sand pandekage-mester.

Beyblade

Dette er en nem og god gammeldags dansk pandekage, som vi alle kender og elsker den – tilsat lidt hvidtøl. Opskriften passer til en familie på 4 personer.


Ingredienser

150g mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
3 dl mælk
½ dl hvidtøl
2 æg

Smør til stegning

Sådan gør du

Bland mel, sukker og salt. Rør mælken og øllet i lidt ad gangen til en klumpfri jævning. Pisk æggene i dejen. Dejen kan evt. tilsættes revet citron- eller appelsinskal og/eller lidt stødt kardemomme. Smelt lidt fedtstof på panden. Hæld et tyndt lag dej på. Bag pandekagerne til de er lysebrune på begge sider. Spis pandekagerne med syltetøj, chokolade, sirup, sukker, is eller bær – eller noget helt andet….

Variationer
Har du lyst til at prøve noget nyt, kan du tilsætte:

lidt kanel eller…

hvis du erstatter mælken og øllet med kokosmælk, får du de skønneste, eksotiske kokospandekager…