Billig flexleasing → Følg de 5 gode råd

0

Der er flere og flere der vælger flexleasing når den nye bil skal indkøbes. Faktisk er andelen af leasingbiler i Danmark steget til over 50% i følge de seneste tal fra Danmarks Statistik. En del af forklaringen på den store fremgang for leasingbilerne er de meget attraktive månedlige leasingydelser der tilbydes ved flexleasing. Leasingmetoden “Flexleasing” dækker over at leasingvirksomheden betaler registreringsafgiften forholdsmæssigt i leasingaftalens løbetid. Derved skal der kun betales registreringsafgift for den aftale leasingperiode. Det giver en stor besparelse ved specielt dyrere biler og når bilerne forventes at have en stor afskrivning. Det ses typisk hvis det er luksuriøse biler med masser af udstyr.

En anden fordel ved leasing er at de mange nye leasingformer kan kombinere i et væk . Det er ikke unormalt at leasingselskaberne i dag tilbyder leasingaftaler specialt tilpasset den enkelte kundes behov og kombineret mellem flexleasing, erhvervsleasing, splitleasing og sæsonleasing i en og samme kontrakt. Det er ikke så vanskeligt som det kan lyde, for den enkelte Leasingtager er det lige omvendt i dagligdagen. Da leasingaftalen kan kombineres og tilpasses til de aktuelle behov og det giver besparelser for den enkelte bruger.

Undersøg disse 5 ting før du vælger flexleasing af din bil

Med et leasingmarked i voldsom vækst, siger det sig selv at der er et stort udbud af forskellige leasingprodukter. Mange lægger imidlertid ikke mærke til de små men afgørende forskelle, og kun de færreste har den nødvendige indsigt det kræves at undersøge leasingaftalen til bunds. I samarbejde med leasingvirksomheden BICA Leasing gennemgår vi nu 5 væsentlige punkter, du som førstegangs Leasingtager skal være opmærksom på.

1. Kan du opsige leasingaftalen før udløb?

Det er et afgørende parameter når du skal vælge leasingvirksomhed, at du har mulighed for at opsige leasingaftalen hvis dine behov skulle ændre sig inden leasingaftalen udløber. Mange leasingvirksomheder tilbyder fleksible leasingaftaler hvor en opsigelse før tid ikke betyder store ekstra omkostninger. Den type fleksibilitet giver dig mulighed for at skifte bil oftere, eller blot sikre at du har visheden for at ændringer i dit privatliv. Ikke nødvendigvis kommer til at betyde økonomiske tab på en leasingkontrakt.

2. Hæfter du for restværdien?

Inden for flexleasing arbejdes der med to begreb Operationel leasing, hvor du som bruger og leasingtager kan aflevere det leasede køretøj efter leasingperioden uden at tænke mere over bilens restværdi. Med Operationel leasing, gennemgår bilen et tjek inden aflevering og du hæfter for eventuelle skader og overkørte kilometer. Det andet begreb inden for flexleasing er Finansiel leasing, her hæfter du for restværdien på køretøjet. Men i modsætning til Operationel leasing, vil du ikke blive opkrævet for eventuelle skader på bilen eller betale for overkørte kilometer. Typisk ses det at Operationel leasing anvendes til nye mindre biler og Finansiel leasing anvendes til de lidt dyrere luksusbiler.

3. Hvem betaler for forsikring af køretøjet?

Er du forsikring i hele leasingperioden? Det er et meget relevant spørgsmål når du skal sammenligne priserne på de forskellige leasingtilbud. Ofte har leasingvirksomhederne attraktive kollektive flåde forsikringsaftaler med forsikringsselskaberne og det gør at mange leasingselskaber kan levere meget attraktive leasingydelser hvor forsikringen er inkluderet i prisen.

4. Har leasingvirksomheden adgang som selvanmelder hos SKAT?

De større leasingvirksomheden har direkte adgang til SKATs system. Det sikre at du som Leasingtager kan få sagen ekspederet inden for få dage. Det kan være en væsentlig forudsætning hvis der er tale om et sæsonkøretøj, motorcykel eller cabriolet, for alternativet – for de mindre leasingvirksomheder – er op til 6 ugers ventetid på sagsbehandlingen hos SKAT.

5. Hvilke omkostninger pålægger leasingvirksomheden leasingkontrakten?

Når du skal vurdere priserne mellem de forskellige leasingvirksomheder, er det vigtigt at være opmærksom på om leasingvirksomheden pålægger ekstraomkostninger til leasingaftalen. Ofte ses det at leasingvirksomhederne pålægger omkostninger som etableringsprovision, forsikring, dokumentgebyrer og tilsvarende oven i de oplyste leasingydelser. Det kan ændre prisen betragteligt og derfor anbefales det at være grundig når du gennemgår de aktuelle tilbud så du ikke får pludselige overraskelser.

Leave A Reply

Your email address will not be published.