Sådan vælger du den rigtige revisor

0

For virksomheder på udkig efter en ny revisor, er dette ikke en opgaver som bør forhastes. Her er den første ikke den bedste. For en mindre virksomheder, kan valget af revisor have styr betydning for virksomhedens fremtid og gøre det nemmere for virksomhedsejeren at træffe de rigtige beslutninger uden stress.

At finde og vælge den rigtige revisor, kan være en svær process. Men der er heldigvis godt nyt! For det kan gøres meget nemmere ved, at have en simpel tjekliste at holde den pågældende revisor op imod.

Først og fremmest, før du går i gang med tjeklisten, så skal du have gjort det klart overfor dig selv hvorfor du overhovedet har brug for en revisor og hvilken rolle du ønsker denne revisor skal udfylde. Handler du internationalt (hvilket gør revisionen en del mere kompleks)? Har du investorer? Hvilken selskabstype er du og hvilken har du planer om at blive?

Sådan kommer du i gang

Dernæst, så find 3 forskellige revisionsfirmaer og sørg for, at spørg dem alle om følgende spørgsmål.

PS: Hvis du ikke kan finde nogen revisor, så anbefaler vi dig at kontakte inforevision A/S (såfremt din virksomhed også er i København).

1: Hvilket “sprog” taler de?

Er tal, bogføring og administration ikke din stærke side? Så er det vigtigt du er ærlig overfor dig selv og din revisor. Ved at melde dette klart ud, kan revisoren være opmærksom på dette og sørge for, at tale til dig så du forstår det. Kaster de fortsat om sig med svære ord, efter sådan en udmelding? Ja, så er det jo ikke den rigtige du har fundet 🙂

2: Hvad er vigtigt for dig?

Har du brug for en rådgiver? Eller blot en til at varetage bogføring og regnskab? En revisors rolle kan være meget forskellige, alt afhængigt at dit behov.

3: Spørg efter referencer

Har du fundet en revisor? Godt! Sørg for at spørg efter referencer og ring faktisk til dem. Gør noget og spørg, om hvad de har været tilfredse med – og mindre tilfredse med. Hvorfor er de stadig kunder? Og har de overvejet at skifte?

4: Hvem er din kontaktperson?

Er du blot et nummer i rækken, hvor du altid bliver tildelt en tilfældig person når du ringer ind og har spørgsmål? Eller har du rent faktisk en fast kontaktperson? Spørg om dette. At have en person i revisionsfirmaet, som rent faktisk kender dig og dit firma, er som regel noget du aldrig kommet til at fortryde 🙂

5: Hvad koster det?

En revisor er jo ikke ligefrem en person, som går for det samme i timen som en kassemedarbejder i Netto. En revisor er ikke billig (uanset hvem du vælger) og du kan være helt sikker på, at de ved hvad de kræver for de forskellige services. Fej ikke dette hen under gulvtæppet, men vær ligefrem omkring hvad deres ydelser koster.

6: Hvilken teknologi bruger de?

Nogle revisorer har desværre aldrig fornyet sig og bruger oldgamle økonomiprogrammer. Hvilke bruger de? Og skal du skifte økonomiprogram eller kan du beholde det du har? Dette er et MEGET vigtigt spørgsmål, da det at skifte økonomiprogram kun kan gøres 1 gang om året (i hvert fald hvis du ikke vil dø af stress).

Dette var altså 6 punkter, som du bør spørge enhver revisor om. Du er nu MEGET klogere på valg af revisor og jeg tør godt at sige, at du nu står meget bedre og er meget mere sikker på, at hive din investering i revisoren hjem igen.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.