Køb ikke for billige træbriketter til din brændeovn

Ingen mennesker bryder sig særlig meget om kulde. Når vi skal på ferie tager vi som regel et dejlig varmt sted hen, væk fra kolde Danmark. Det er næsten kun når vi skal på aktiv ferie, at vi tager til et sted som er koldere end Danmark. Her tænkes der specielt på vandretur eller skiferie i de koldere lande som Norge eller Sverige. Her gør det ikke noget, at der er lidt koldere end i Danmark, for der kan vi holde os i gang, så vi kan holde varmen. Herhjemme har mange af os en brændeovn, som man kan tænde pejsen så huset kan blive varmet op om sommeren. Der er ikke noget bedre, end at sidde foran brændeovnen derhjemme – når man kommer ud af badet derhjemme eller når man skal tørre tøj, så er en brændeovn en fantastisk ting. Der er dog mange der begår nogle fejl, når de skal købe træbriketter til brændeovnen. De køber nemlig briketterne alt for billigt.

biopejs træbriketterKvalitet fremfor kvantitet

Når man skal ud og købe træbriketter, kan det godt være fristende at købe de billigste der er på markedet. Man tænker, at det jo bare er noget træ som skal kunne hjælpe med at tænde op i brændeovnen, og derfor kan det vel ikke gøre nogle forskel, hvilken kvalitet træbriketterne er. Men det er altså her man tager fejl. De billige træbriketter er som regel i så dårlig kvalitet, at det simpelthen ikke kan betale sig at købe dem. Man tror man sparer penge ved at købe de billige, men det gør man faktisk slet ikke. I sidste ende kommer man nemlig til at bruge flere penge på træbriketter, fordi de billige simpelthen ikke varmer lige så godt. Man ender altså med at købe træbriketter oftere, og derfor bliver det også dyrere i længden.

Jo mere smulder, jo dårligere kvalitet

Hvis man ikke har så meget forstand på træbriketter, så kan det godt nogle gange være svært at vide, om man køber de rigtige eller ej. Fordi en ting er jo at vide, at man ikke skal købe de billige. En anden er jo at vide, hvad der rent faktiske er de billige. Derfor skal man være dygtig til at se på de tegn som er til stede. Hvis træbriketterne for eksempel smuldrer rigtig meget når man arbejder med dem, så er det et rigtig godt tegn på, at kvaliteten ikke er i top. Træbriketterne er nemlig fremstillet på den måde, at man presser savsmuld ved ekstrem høj temperatur. Træbriketter af dårlig kvalitet, er altså enten fremstillet af noget dårligt savsmuld, eller også er det simpelthen ikke presset ved hård nok temperatur. Som det nok kan forstås, så betyder det altså noget, at kvaliteten af træbriketterne er i top. Man tror måske ikke lige på det til at starte med, da det virker som om man kommer til at bruge mange flere penge end højest nødvendigt. Det er dog ikke tilfældet – man sparer penge på længere sigt, ifølge Pejsen.