Få dit hus til at stråle med en algebehandling

0

Hvis du føler, at dit hus er begyndt at se trist ud, på grund af mængden af mos og alger, der er at finde flere forskellige steder på facaden, så er der hjælp at hente! Ved at få lavet en algebehandling kan du blive fri for de skadelige planter, som giver din bygning et mere trist udseende. En algebehandling er ganske skånsom for din bolig og udføres af professionelle fagfolk, som ved præcis, hvordan arbejdet skal udføres for det bedste slutresultat.

Hvordan fremkommer alger?

Alger kan sætte sig på mange forskellige typer af overflader. Typisk oplever man, at de sætter sig på husets facade, tagbelægning eller fliser. Algerne kan fremtræde i mange forskellige typer, hvor den mest hyppige er den grønne alge, som lægger sig som et glat lag henover stenene. Ofte er algerne at finde i selskab med mos og lav, som kan være mindst lige så skadelige for din bygning som algerne.

Algerne fremkommer som følge af det fugtige danske vejr, og oftest vil du opdage dem i foråret, da algerne har haft de helt optimale leveforhold i vintermånederne. Da algerne nærmest fungerer som en svamp, så er de utroligt gode til at holde på væske og fugt. Så snart de spæde forårsstråler skinner på algerne, er der derfor lagt op til optimale vækstforhold for algerne.

Undgå unødvendige skader på din facade

Jo længere algerne kan få lov til at sidde på facaden, jo mere skadelige er de. Hvis algerne og mosset får lov til at sidde længe nok på facaden, så er det muligt, at de kan slå rødder, som lægger sig i diverse små sprækker og revner, der måtte være at finde på husets facade. Når vinteren så kommer, så vil den fugt, som rødderne har samlet fryse til is. Når dette sker, så sker der selvfølgelig en udvidelse af væsken, som så er med til at forsage frostsprængninger i facaden, hvilket i sidste ende kan betyde, at det er nødvendigt at få pudset facaden op på ny for at slippe for de skader, som algerne har forvoldt.

Ved at få lavet en facaderens undgår du samtidig at facaden bliver nedbrudt hurtigere. Når algerne får lov til at sidde på facaden vil den overskydende fugt fra algerne være med til at nedbryde facaden langsomt dag for dag, da det ikke bliver muligt for din facade at tørre ordenligt op igen. Fugten vil altså medføre en hurtigere nedbrydning af facadens materialer end ellers.

En algebehandling kan være din facades redning

For at sikre din facade imod disse eventuelle skader, så kan det være en rigtig god idé at få foretaget en facadebehandling. Når du ønsker at få lavet en facadebehandling, så gælder det om at kontakte et lokalt firma, som tilbyder dig, at komme ud og lave en facadebehandling af din bolig, sådan at du kan slippe helt for alger og andre skadelige planter på facaden. Ofte tilbyder mange firmaer at lave en abonnementsaftale, sådan at du kan få lavet en fast aftale om at få behandlet din facade en gang hvert- eller hvert andet år.

Algebehandlingen bliver udført af professionelle fagfolk, som har det helt rigtige udstyr til at fuldføre opgaven. De sprøjter en væske udover facaden, som er ganske farveløs, sådan at den kan bruges på alle typer af facader. Denne væske går ind og kvæler algerne, sådan at de langsomt vil visne og derefter falde af. Alt efter hvor tykt laget af alger har været, så kan der gå alt fra tre uger til flere måneder, før at du kan se det endelige resultat. De døde alger og mos vil i takt med vind og vejrs udvikling langsomt blive fjernet fra facadens overflader, sådan at du igen kan få en flot og ny udseende facade.

Alger på fliser og belægningssten

Alger kommer ikke kun på husets facade, men i høj grad også på fliser og belægningssten i indkørsel og have. Vil du gerne af med algerne på fliserne og belægningsstenene, så læs mere her: http://www.fc-beton.dk/hvordan-fjerner-man-alger-fra-belaegningssten-havefliser_469.html

Leave A Reply

Your email address will not be published.