Find ud af, hvor meget strøm din affugter bruger

Først og fremmest skal man vide at der kan være en stor forskel fra affugter til affugter, og at det afhænger af hvilket behov man har som kunde til sin affugter. Der er mange der køber en affugter første gang uden at vide hvor meget strøm den egentlig bruger som i et kølerum, og der er heller ikke nogle af producenterne der reklamerer med hvor meget strøm de egentlig bruger. Der kan være forskel i hvor meget kapacitet en affugter har, men den er dog ikke så stor fra maskine til maskine, og det er ikke her man skal finde forskellen. Det er vigtigt at man som kunde finder ud af hvilket behov man har for en affugter, for der er stor forskel på hvor effektiv de er i forskellige omgivelser. Der er for eksempel forskel på at skulle hive lidt kold luft ud af et rum og så til at tørre tøj med en affugter, her vil der tit være en høj temperatur og luftfugtigheden er også relativ høj.

Forbrug på affugter i tomgang

strøm affugter Her kan der være penge at hente, for der er nogle affugtere som bruger en del strøm når de står i tomgang. Derudover skal man også vide hvor lang tid en affugter er i drift, det vil sige hvor lang tid den kører og hvor mange liter vand den kan indeholde, for når en affugter er fyldt op med vand, så kører den ikke. Dette er noget man skal være meget opmærksom på, især hvis man skal tørre tøj i en kælder for eksempel, her er der tit en meget høj luftfugtighed og høj temperatur, så affugteren skal gerne kører hele tiden for at tørre tøjet. Det er dog ikke svært at tømme den og det skal man være opmærksom på. Producenterne angiver et strømforbrug for affugteren, men dette strømforbrug er hvis den kører konstant, og det vil man hurtigt finde ud af at den ikke vil gøre. Derfor skal man finde ud af hvor meget strøm den bruger når den står i tomgang, og det er meget forskelligt fra maskine til maskine. Det er dog ikke i tomgang at en affugter bruger en masse penge i strøm, især ikke når man kigger på hele regnskabet, der er det klart når maskinen er i brug.

Hvordan kan man påvirke effekten af ens affugter?

En af de ting som man kan gøre for at påvirke effekten, er at forhøje temperaturen i det rum hvor man skal affugte. Jo højere temperatur jo mindre effekt bruger ens affugter, men skal dog være opmærksom på hvordan man varmer rummet op, for hvis man skal bruge en radiator til dette, så er der højest sandsynligt ikke sparet noget i sidste ende. Så har man en brændeovn i rummet, så kan det være en god ide at varme rummet op med denne. En anden mulighed for at påvirke effekten er, at stille affugteren midt i rummet, hvor der ikke står noget foran den, på den måde trækker den alt fugten ud af rummet.