Sådan forbedrer du din position på arbejdsmarkedet

0

På det danske arbejdsmarked bliver der i dag stillet højere og højere krav til medarbejderne. Dette sker i takt med, at flere og flere virksomheder bliver internationale, og at flere og flere unge tager en lang videregående uddannelse. Nutidens studerende er nødt til at tage en lang videregående uddannelse, hvis de ønsker at få et godt job og blive attraktive på arbejdsmarkedet. Samtidig truer dette de nuværende personer på arbejdsmarkedet, som frygter at miste deres stilling og blive erstattet af en højtuddannede, som netop har færdiggjort sine studier. Det er derfor vigtigt, når man er på arbejdsmarkedet, ikke blot at læne sig tilbage og føle sig alt for sikker, men derimod sørge for hele tiden at følge med udviklingen, så man kan forblive attraktivt. Det er altså muligt at forbedre sin position på arbejdsmarkedet. Læs mere om hvordan du gør dette her.

Efteruddannelser kan være en investering

Om du ønsker at føle dig mere sikker i dit nuværende job, eller du har et ønske om en bedre stilling på arbejdsmarkedet, kan en efteruddannelse hjælpe med dette. Efteruddannelser er dyre, men i størstedelen af tilfældene er de uden tvivl pengene værd.  På flere arbejdspladser er arbejdsgivere begyndt at tilbyde efteruddannelser til medarbejderne, så de har mulighed for at videreudvikle sig. Når du udvikler dine kompetencer, bliver højere uddannet og viser interesse for at udvikle dig selv, kan det forbedre din position på arbejdsmarkedet. Du vil netop være mere interessant for flere arbejdsgivere.

Uanset hvordan efteruddannelsen bliver finansieret, er det blot en investering i fremtiden. En efteruddannelse kan nemlig føre til flere ting. Det kan som nævnt enten få dig til at føle dig mere sikker i dit nuværende arbejde, det kan give dig muligheder for lønforhøjelse, det kan give dig muligheder for en ny stilling og måske endda en bedre stilling.

Hvem kan efteruddanne sig?

I princippet kan alle tage en efteruddannelse af den ene eller anden slags. Det er aldrig for sent at lære nyt, opnå ny viden, udvide sine kompetencer og dermed tage en efteruddannelse. Mennesket lærer livet igennem, og vi har hele tiden mulighed for at udvikle os. Vi kan aldrig lære for meget. Der findes rigtig mange spændende efteruddannelser, som eksempelvis DISPUK tilbyder. Heriblandt finder du efteruddannelser inden for forskellige fagområde:

 • Ledere
 • Coaches
 • Konsulenter
 • HR-folk
 • Supervisorer
 • Psykologer
 • Psykiatere
 • Læger
 • Sygeplejersker
 • Socialrådgivere
 • Mentorer
 • Pædagoger
 • Skolelærer
 • Og meget mere!

Efteruddannelserne henvender sig til dig, som netop ønsker at videreudvikle dine kompetencer samt tilegne dig nye. Det behøver ikke nødvendigvis at være, fordi du ønsker en stærkere position på arbejdsmarkedet eller et nyt job. Du kan lige såvel vælge en efteruddannelse af ren interesse, fordi du synes, det er spændende og måske ønsker at udfordre dig selv fagligt lige såvel som personligt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.