Din oplukker skal være af høj kvalitet

0

Hvis du er på jagt efter en ny oplukker eller proptrækker, er det vigtigt, at du sørger for ikke at vælge en, der er for billig, da din nye flaskeåbner helst bør være af god kvalitet og fremstillet af gode materialer. Hvis du køber en oplukker i god kvalitet, slipper du eksempelvis for at bekymre dig om, at den går i stykker i brug, eller om du kan vaske den i din opvaskemaskine eller ej. Det er dog ikke den eneste grund til, at du bør sørge for at vælge en oplukker eller proptrækker i høj kvalitet.

Den dårlige oplukker er ond

Hvis du vælger at investere i en billig, skrøbelig og helt igennem ond oplukker til at trække dine flasker op med, så kan du meget hurtigt ende med en håndfuld problemer ved starten på din hyggelige aften. Det har du ikke fortjent! For eksempel kan du komme ud for, at du står med en vinoplukker, som enten kun kan få halvdelen af proppen med op, eller at oplukkeren slet og ret ikke kan klare kræfterne involveret i åbningen, og går i stykker. Du kan også risikere, at proptrækkerspiralen bukker over ved sammenføjningen med skæftet, når du står og presser den ned i korkproppen. Derved risikerer du, at flasken vælter og falder på gulvet. Nej tak! Der findes også mange billige oplukkere, som er lavet i jern. Disse billige oplukkere er som oftest også kun en millimeter eller to tykke. Problemet ved denne slags oplukkere er, at de let begynder at ruste, hvis de bliver våde – ja, selv i kontakt med en lidt fugtig og let svedig håndflade. Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke står med disse problemer ved begyndelsen på din hyggelige aften, så bør du vælge en proptrækker eller oplukker i god kvalitet og som fungerer efter hensigten.

Den gode oplukker er… god

Ja, hvad er så god kvalitet, når det kommer til oplukkere og vinåbnere? Som udgangspunkt bør oplukkeren være fremstillet i rustfrit stål eller hård, stærk plastik. Andre kendetegn ved en oplukker i høj kvalitet:

  • Proptrækkeren eller oplukkeren er ergonomisk og føles behagelig med afrundede kanter, når den ligger i hånden.
  • Proptrækkeren er stabil, og spiralen bukker ikke over ved åbning af vinflasken.
  • Oplukkeren har solide “tænder”, som er holdbare og ikke nedslides, hvilket kan gøre det svært at åbne ølflasken, fordi oplukker-hovedet ikke kan få et godt greb om kapslen.
  • Det er nemt at folde spiralen og folieskæreren ud, når man bruger sin fingernegl.

Den gode oplukker kan også være en billig oplukker

Nogle folk tror, at de er nødt til at købe en oplukker fra et bestemt brand, for at opnå den gode kvalitet. Mange vælger derfor at investere i en oplukker fra et brand som Zwilling, Vacu Vin eller et helt tredje brand i samme ‘boldgade’ som disse to. For at få en oplukker i god kvalitet behøver man dog ikke at købe en oplukker med et bestemt varemærke, da disse oftest også er ret dyre. Hos danske webshops kan du kan sagtens få en god oplukker eller proptrækker fra et mindre kendt brand, eller i form af et såkaldt no name-produkt. Man kan forholdsvist let finde en model, der både har et moderne design, er fremstillet i holdbare materialer og i høj kvalitet, uden at det nødvendigvis er noget, som behøver at være fra et dyrt og kendt varemærke. Ofte betaler man jo blot ekstra for et produkt, der har et kendt varemærke, og det endda når den funktionalitet og kvalitet, man søger, er lige så god i et andet produkt fra et billigere brand eller slet intet!

Til din hyggelige aften : )

Leave A Reply

Your email address will not be published.