Find den rette finansieringskilde

Har du et behov, som du gerne vil have opfyldt? Ja, det har de fleste uden tvivl, men for flertallet gælder betingelsen om, at de først skal finde finansiering til at dække den tilhørende udgift. Lån penge gennem banken kan være en kringlet fornøjelse, da du først skal godkendes og gennem indledende møder, før pengene kan udbetales til din konto.

Lån penge kan imidlertid også ske noget nemmere gennem et kviklån. Det er ganske vist en dyrere finansieringsform, men du opnår fordele som bl.a. intet krav om sikkerhed, ingen fysiske møder og ikke mindst hurtig udbetaling.

For dig som ikke kan vente med at tilfredsstillet dit behov, er der med andre ord løsninger på markedet, som kan opfylde dit behov.

Hvorfor svigter bankerne?

Kviklån bliver stadig mere populære på trods af udgiftsniveauet, som burde holde de fleste potentielle kunder på afstand. Det er interessant, da det vidner om en manglende forståelse hos den almindelige banksektor. For hvorfor har disse låntagere ikke fået deres ønske opfyldt gennem deres bank?

Én af grundene kan være en svigtende tillid til kundens økonomi, hvilket får banken til at lukke kassen i, hvorfor kunden vælger at kigge andetsteds efter finansiering. Den dyrere finansieringsform gennem kviklån risikerer ar gøre kundens økonomi endnu værre, og kunden bliver dermed et endnu dårligere aktiv for banken.

Bankerne har et dårligt rygte grundet bl.a. flere nyheder om høje interne lønninger (se f.eks. denne nyhed), og det kan få folk til at miste tilliden den anden vej. Finanskrisen havde endvidere den påvirkning, at flere borgere skiftede deres syn på banksektoren fra at være rådgivende til at være profitorienteret.

Der kan være flere årsager til, at flere vælger kviklån fremfor et traditionelt banklån. Men kun ved at finde ud af hvorfor, kan det være med til at hjælpe de dårlige betalere, som sidder fast i en økonomisk ond spiral.

Konsekvens af manglende tillid?

Før finanskrisen havde bankerne et godt ry, da de ikke havde problemer blandt betydelige kundegrupper. Grundet højkonjunkturen var det nemlig muligt at udlåne til næsten alle, og tilmed var det muligt at udlåne mere end under normale økonomiske betingelser.

En del af skylden for finanskrisen tilfaldt dog banksektoren, som måtte se deres image falde markant på tværs af de forskellige brands. At flere vælger kviklån som en finansieringsmulighed kan muligvis skyldes, at de som normalt går i banken ikke længere ser har tillid til bankrådgiveren. De vælger derfor at gå udenom banken og selv afsøge markedet for lånemuligheder.

Banksektoren har dog så enorm betydning for den samlede danske økonomi og tilbyder oveni de mest gunstige låneforhold, hvorfor det må formodes at deres image med tiden vil vende tilbage til tidligere tiders styrke. De har desuden også kapitalen til at investere massivt i imagekampagner, hvor formålet er at genetablere forholdet til deres målgrupper.