Sådan laver du et budget

0

At lægge et budget man kan følge hver måned er utrolig vigtigt, da man undgår at mangle penge sidst på måneden. Har man ikke penge sidst på måneden er man mere tilbøjelig til at låne pengene og så begynder den onde cirkel. Har du styr på din økonomi, vil du ligeledes være fri for at gå og tænke over det i hverdagen. Nogle ser måske et budget som unødvendige rammer der binder dem i hverdagen. Dette er forståeligt, da du bestemmer et beløb man skal bruge i hverdagen til alt det løse, men det er kun i starten. Når du har fulgt et budget i et stykke tid, vil du uden at tjekke kontoen vide cirka om der er råd eller ej til de ting du vil have. Du vil ligeledes blive bedre til at holde dig fra inpuls køb, da du har et mål om at holde dig indenfor budgettet.

Der er dog ikke mange der ved hvordan man laver et budget, det er ikke ligefrem noget man lære i skolen. I dette indlæg kan du derfor få nogle tricks til hvordan du laver et simpelt og overskueligt budget. Har du svært ved at finde rundt i dine udgifter og indtægter, kan du altid søge hjælp hos din personlige rådgiver i banken.

Sådan laver du dit budget

Du skal starte med at sætte alle dine udgifter op, også dem som kun kommer i kvartalet. Herefter sætter du indtægterne op ved siden af og minuser dem med udgifterne. Du har nu et budget. Det svære ved at lave et budget er at lavet et der er ansvarligt. Husk at gøre plads til opsparing også. Har du nogle penge til overs så læg dem op i opsparingen også, så de ikke forsvinder ud i hverdagens forbrug. Går dit budget i minus er det vigtigt at du finder frem til de punkter som du kan skære ned på, det første at kigge på er dit forbrug og dine faste udgifter. Har du internet til 600kroner men kun har brug for 200kr, så skær det ned. Dette kan du også gøre selvom budgettet ikke går i minus, hvis du blot vil trimme din ækonomi lidt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.