Hvorfor vælge gummigulve?

0

Gummigulve er en af de valgmuligheder, du har for gulvbelægning. Så spørgsmålet er, hvorfor man skal vælge et gummigulv frem for andre typer gulvbelægning?
En del af svaret er, at gulvbelægning af gummi er godt for både sikkerheden og komforten, og er et glimrende valg til blandt andet offentlige institutioner og vådrum derhjemme.
Her er en række andre årsager til, at det kan være en glimrende ide at investere i gummigulve.
Gummioverflader er langtidsholdbare og er er modstandsdygtige over for de fleste ting, du kan udsætte et gulv for – inklusiv stød og ridser, der ellers ville opstå i andre typer gulvbelægning .
Det er med til at gøre det nemt at bevarer udseendet og forlænge levetiden af gulvet, og gummi er derfor også en kosteffektiv gulvbelægning.
Gummigulve har en høj grad af komfort. Gummi er elastiskt, hvilket gør gulvet behageligt at gå på. Det er mere eftergivent, og det er kvalitet, der gør Også godt i børnehaver eller andre institutioner, hvor det må forventes, at der både vil være risiko for, at brugerne falder og slår sig fra tid til anden.
En yderligere fordel ved gummigulve i institution er, at det giver en blødere lyd fra aktiviteterne på gulvet. For at opnå den optimale lyddæmpning skal det dog stadig anvendes saemmen med korkment eller lignende under gulvet.
Disse kvaliteter, lagt sammen med det faktum, at gummi er en nem overflade at vedligeholde, hvilket, sammen med de lyddæmpende kvaliteter gør det til et ideelt valg til sportshaller, fritidscentre og lignende miljøer, samt steder, som er udsat for konstant gangtrafik som for eksempel skoler, biblioteker, kontorer og detailvirksomheder.
Vådrum, der blandt andet tæller baderum og storkøkkener samt WC-rum, bryggers og laboratorium, er et andet sted, hvor gummigulve fungerer godt.
Bygningreglementet for vådrum slår i BR08, afsnit 4.6 stk. fast at de skal opfylde følgende krav:
”Gulve og vægge skal udføres, så de kan modstå de fugtpåvirkninger og de mekaniske og kemiske påvirkninger, der normalt forekommer i vådrum.”
Her er gummigulves egenskaber igen velegnede, da det som materiale er godt til at stå imod både fugtpåvirkninger samt mekaniske og kemiske påvirkninger..
Et yderligere faktum ved gummigulve er, at de som regel også lettere end andre typer gulv, hvilket kan være en fordel i forhold til konstruktionen – både i ’almindelige’rum og i vådrum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.