Det modern skridsikre gulv / Altro’s skridsikkre gulv

0

Et skridsikkert gulv eller underlag har været at finde på værksteder, arbejdspladser og rundt om i hjemmene igennem de sidste 50 år eller mere. Siden de første udgaver blev introduceret er der sket en hel del indenfor industrien, som gør, at et skridsikkert gulv i dag er meget mere, end det var tilfældet for et halvt århundrere siden.

Eksempeltvis var et problem for tidligere generationer af skridsikkert underlag, at det kunne være en pinsel at rengøre, på grund af den numprede overflade, som kunne virke som velcro på eksempelvis en gulvklud, der hurtigt satte sig fast. Her er der sket en udvikling henover de seneste år, hvor at gulvene er blevet nemmere at gøre rene. Det gælder eksempelvis for virksomheden Altros, hvis skridsikre underlag anvender Altro Easyclean Teknology, hvilket betyder, at gulvet er nemt at holde rent igennem hele dets levetid, samtidig med, at det gør gulvet mere resistent overfor pletter og kemikalier.

Et andet område, hvor skridsikre gulve har taget store skridt fremad er på udvalget. Da de først kom frem, var det generelt sådan, at der højst var to-tre forskellige valgmuligheder. Et sådant udvalg havde svært ved at imødekomme de meget forskelligartede behov, som der findes på eksempelvis et værksted, en hospitalsgang og en offentlig institution. I dag er der en lang række forskellige valgmuligheder, hvor gulvene er optimerede i forhold til, hvor de skal være, og hvem dem kommer til at bruge dem. For eksempel tilbyder Altro i alt 15 forskellige skridsikre sikkerhedsgulve, samt flere typer gummigulve og indgangsmåtter.

Den teknologiske udvikling betyder også, at et moderne skridsikkert gulv bevarer sine kvaliteter under forskellige forhold. Tidligere kunne eksempelvis vand gøre overfalden på nogle gulve meget glat. Det er ikke længere tilfældet, da det i dag er sådan, at gulvene bevarer deres egenskaber – selv hvis de udsættes for store mængder vand eller olie.

Hvis du har haft skridsikre underlag i dit hjem, har du måske haft erfaring med, hvordan deres overflade har haft en tendens til at støje meget. Hvis du for eksempel har haft en måtte til din kontorstol, kan det sagten være, at du har lagt mærke til dette fænomen. Der er sket en udvikling, hvor gulvene er blevet mere elastiske, hvilket betyder, at de både støjer mindre og er langt mere behagelige at opholde sig på. Disse er alle kvaliteter som man finder i de skridsikre gulve, fra eksempelvis Altro, som repræsenterer den moderne løsning.

Leave A Reply

Your email address will not be published.