Generelt om skopleje

0

Der findes et par helt grundlæggende regler, når det kommer til skopleje. Mange af disse gælder hvad end du køber sko online, får dem skræddersyet eller køber dem i genbrug. Det samme er gældende, hvad end du har at gøre med spidse skindsko, store læderstøvler, et par flotte lambourtin stilletter eller et par slidte vans sko.

Første regel hedder, at du bør imprægnere dine sko inden de bliver taget i brug. Nogle få dråber vand på ubehandlede sko kan hurtigt give pletter. Vær også opmærksom på, at du bruger den helt rigtige imprægnering. F.eks. må nogle sko ikke behandles med silikone, hvor andre kræver fedt osv.

Næste regel indebærer pudsning af skoene. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis de er lavet af stof såsom læder og skind. Er det et par sneakers du har med at gøre, kan du i stedet benytte dig af en blød børste eller klud til at holde dem ved lige.

Sidste regel gør sig gældende, hvis du har et par sko der er blevet både. Her får du det bedste tørre-resultat ved at stoppe skoene til med sammenkrøllet avispapir. Hertil er det vigtigt at bunden af skoen vender opad og at de ikke udsættes for kraftig varme mens de tørrer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.