At rejse er at… shoppe!?

0

Danskerne er vilde med at rejse, og man kan tydeligt mærke på os, når vinteren kommer, og feberen med – rejse feberen altså.

Det er helt utroligt, så meget vi rejser, og især i vinterferien, har danskerne behov for at få lidt sol og varme.

I år tog mere end 30.000 på vinterferie i uge 7 og 8, hvor skolerne holder fri, og forældre og børn udskifter arbejde og skole med charterfly og hotel.

De mest populære feriesteder er Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, hvor cirka halvdelen af rejserne går til.

Turisme industrien klager da også over at de har svært ved at tiltrække turister om vinteren i Danmark. Det er ikke kun og selv, som synes at vinteren ikke har meget at byde her i det grå og kolde Danmark.

Problemet er, at vi simpelthen ikke har nogle vinterattraktioner – i Norge og Sverige har de sne og landskab til at stå på ski, hvilket gør meget for turismen.

Herhjemme kan vi kun lokke med shopping og de andre attraktioner, som i virkeligheden er meget bedre i solskin.

Man kan købe tasker, tøj og varme pandekager med nutella i på strøget, eller gå på La Glace, og få et stort stykke lækkert kage med halvdårlig service til.

 

Men det kan man ikke få mange dage til at gå med, og det er da også forståeligt at turisterne hellere vil tage til smukke gamle København eller Aarhus en skøn solskinsweekend, hvor man kan gå med bare arme, og nyde en is, i stedet for at blive rusket igennem af blæsten, mens man forsøger at holde varmen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.