Alt med måde

Toget bumler af sted, en masse mennesker er på vej på job i Slagelse, Næstved og andre steder sydpå. Alle er i samme båd, og alle læser den samme overskrift i diverse aviser:

”pas på det kræftfremkaldende stof i morgenbrødet”.

Og der går ikke mange timer, før politikerne er ude og udtale sig, inden de overhovedet har undersøgt sagen – alt taget fart så hurtigt, og man kan tydeligt mærke den panik der breder sig i befolkningen som følger med på diverse internetaviser.

Politikerne udtaler sig pludselig om, hvordan man bør lave regler for hvor meget af dette akrylamid der må tilsættes fødevarer.

Der går ikke lang tid før de bliver hængt ud på de sociale medier – politikere ved ikke engang at akrylamid er et stof, som opstår under bagning og stegning, og ikke er noget som tilsættes – haha – sikke dumme de er.

Men politikernes hurtige svar er jo blot et produkt af en befolkning som kræver hurtige reaktioner. De kan ikke gøre det godt nok.

Og nu er forskere ude og berolige – der er ingen grund til at advare mod dette stof. Det er slet ikke i så store mængder, at det er kræftfremkaldene, og det hele er ude af proportioner.

Og mon ikke denne debat slutter som alle andre debatter om fødevarer: Alt med måde, så kan det ikke gå helt galt.