Tre tips til dit sunde 2013

0

Et nyt år er tit lig med nye vaner, og hos rigtig mange indgår sundhed som en fast del af nytårsforsættet. Desværre ender det fornuftige forstsæt ofte med at være en genganger på næste års liste, og man er altås ikke blevet ligeså sund i løbet af det forgangne år, som man gerne ville. Herunder vil jeg derfor give tre tips til, hvad du skal holde fast i, hvis 2013 skal blive året, hvor det lykkes dig at blive lidt sundere.

1. Træning: Vi ved det alle sammen godt. Der skal træning til, hvis man vil leve sundt. I en hverdag med stillesiddende arbejde er dette endnu vigtigere, og du vil hurtigt opleve, at fysisk udfoldelse ikke er udmattende – men har den stik modsatte effekt. Du får øget energi og lyst til mere. Det er vigtigt, at du kommer ind i en god rytme med din træning. Derfor, find en træningsform, som du synes er sjov. Om end det så er fitness, fodbold, ridning eller løbetræning, så går det som regel en del nemmere, hvis du  faktisk kan lide det, du laver.

2. Kost: Til det sunde liv hører den sunde kost, men pas nu på ikke at falde i fanatikerfælden, og forbyd ikke dig selv hele kategorier af mad. Sørg derimod for at spise varieret, og lav mad med gode og friske råvarer. Så er du allerede et godt stykke af vejen.

3. Motivation: Rigtig sundhed er ikke noget, man opnår på en januarkur. Det kræver kontinuitet, stædighed og en vedvarende (og til tider også hård) indsats. Men det er ikke altid nemt at holde gejsten oppe, og derfor er lige netop motivationen så vigtig. Du finder den ved at spejle dig i andre og tænke på dine resultater, og en vigtig motivationsfaktor er at dele dit projekt med andre. Derfor, find en træningspartner og opsøg også motivation på nettet, hvor blogs, som den jeg har linket til tidligere i dette indlæg, giver både inspiration og motivation til det sunde liv.

Et sundt liv er altså ikke noget, du kan ønske dig i julegave. Det kræver vilje, bevidsthed og arbejde, men er bestemt ikke uopnåeligt. Følger du de tre råd fra dette indlæg, er du godt på vej.

Leave A Reply

Your email address will not be published.