Trofasthed på tanken

De fleste af os kender det ret godt fra alle tøjbutikkerne, kosmetikforretningerne og supermarkederne, medlemskortet. I næsten alle brancher og nicher er det næsten ikke muligt at opretholde en ordentlig forretning, hvis man ikke har et fint og farverigt medlemskort til sine kunder. Med disse medlemskort kan man få diverse rabatter, komme til specialarrangementer med cava og pindemadder, og føle sig som en del af en stor Matas-familie. Eller Netto-familie for den sags skyld. Men der er bestemt også noget at vinde for butikkerne. De kan nemlig opbygge den altafgørende loyalitet hos kunderne, som halter mere og mere med vores moderne samfund med indkøbsmuligheder på alle gadehjørner.

 

Og i den kamp er din lokale tankstation ingen undtagelse. Nu bliver du også spurgt, om du vil være medlem af klubben, når du står ved kassen en mandag morgen og skal betale for din benzin.

 

Et godt eksempel på denne udvikling er tankstationen Q8 og datterselskabet F24, der er gået sammen i kampen og nu tilbyder et fælles kundekort. Med kortet kan du betale din benzin, men du kan også meget mere end det. Du kan nemlig også bruge kortet inde i butikken, hvis du skal handle slik eller aviser. Det hele får du på kredit og med en lille rabat. Og for at skabe overblik, dumper der en oversigt ind ad brevsprækken hver måned, så du kan holde øje med, hvad du har brugt dine penge på i din nye ”klub”.