To gode råd til benzin og økonomi

I disse dage er det faktisk gode tider for bilejere. Benzinpriserne er her op til juleferien faktisk forholdsvist ”lave”, idet de har sneget sig ned under de magiske tolv kroner, som der var ramaskrig over, at de oversteg, for et par år siden. Og priserne stoppede ikke ved de 12 kroner pr liter, i lange tider har de været helt oppe og snuse til 14 kroner pr liter, hvilket er den højeste i min levetid. Jeg husker tydelig den gang, hvor det var samtaleemne ved middagsbordene, at benzinpriserne var blevet tocifrede. Der var oprør – og det er længe siden.

 

Men selvom priserne lige nu har taget et tiltrængt nøk nedad, så er det stadig rigtig manges hovedpine, at priserne er så evindeligt høje. Derfor kommer jeg her med to råd til, hvordan du kan få din benzinøkonomi til at hænge en lille smule bedre sammen.

 

Nummer 1: Du bør få et overblik over dit forbrug. Det kan du gøre ved at oprette dig som kunde hos din lokale tankstation. Hos de fleste benzinselskaber kan du få et såkaldt kundekort, som giver dig overblik over dit forbrug. Og når du har overblik, er det ofte også nemmere at finde ud af, hvor du kan spare lidt.

Nummer 2: Overvej alternative transportmuligheder. Din cykel står i skuret og bussen kører længere nede ad vejen – hvorfor er det lige, at du ikke udnytter det? Hvad med at starte med en enkelt cykeldag om ugen? Det er både gratis motion og penge sparret på benzinen.

 

Begge ovenstående råd er gratis, og måske kan du i sidste ende spare en masse penge i dit benzinbudget.