Om lukkelov, juleindkøb og en ven i nøden

0

Selvom den mødte en del skepsis i sin første spæde fase, så er langt de fleste blevet helt utrolig glade for, og afhængige af, den nye lukkelov. Eller mangel på samme. Nu findes der jo stort set ikke lukketider i diverse forretninger, og specielt i supermarkeder er lukketider nærmest blevet et bandeord. Vi er vilde med at kunne handle ind, når vi rent faktisk har tid til det – og ikke indenfor den samme, forfærdelige time, hvor vi alle lige har fået fri, hentet unger og skal proviantere diverse for at få aftensmaden på bordet – bedre kendt som ulvetimen.

 

Med den nye lukkelovs kommen er toppen taget af ulvetimen, og flere og flere foretager deres indkøb på alternative tidspunkter. Men på et tidspunkt på året er det meste, som det plejer at være – i hvert fald hvad angår butikkernes åbningstider. Og det er i julen. De nye indkøbstraditioner til trods skal vi nok ikke regne med, at Netto holder åbent, når vi i alt for sent finder ud af, at vi har glemt at købe fløde til sovsen og mælk til kaffen. Og her er det, at tankstationerne har deres helt egen juletradition. Når klokken nærmer sig spisetid den 24. december, kan man altid møde flere bekendte, der lige er nede på tanken for at købe den sidste pakke smør, når alle andre butikker er lukkede. Og sådan kommer det nok også til at være i år.

 

Og når det så skal være, så er det jo smart, at jeg endelig har fået mig et kundekort til min lokale tank, så jeg får rabat på både benzin og butiksvarer. Så skal julen alligevel nok overleve de nyde tider.

Leave A Reply

Your email address will not be published.