Om kultur, religion og mobiltelefoner

0

I kølvandet på den enorme succes, som konceptet mobiltelefoner har haft, er der opstået en hel kultur omkring disse. Man chatter, ringer, skyper og skriver smser i et konstant flow i løbet af en hel dag, og at lægge mobiltelefonen fra sig eller, Gud forbyde det, glemme den derhjemme en hel dag, er utænkeligt. Så kan man jo ikke følge med i, hvad der sker online på de forskellige sociale medier, og man kan ikke ringe til en ven for at få hjælp til at vælge den rigtige t-shirt og sin mor for at få opskriften på frikadellefars. Til denne kultur hører selvfølgelig også en hel verden af sites som dette, der beskæftiger sig med mobiltelefoner, mobiltilbehør og hele verden omkring disse.

 

Hos nogle er mobilkulturen mere lig en religion, hvor sociale tilhørsforhold afgøres af, hvilken mobiltelefon i hvilket mærke man har. Hvis du ikke har en iPhone, kan du ikke være med til at spille de spil, som dine kammerater spiller. Og endnu værre, hvis du slet ikke har en smart phone, men derimod en – gys – gammeldags telefon med bevægelige taster, så skal du altså kigge langt efter venner i skolegården eller på arbejdspladsen.

 

Vi kan altså med andre ord ligeså godt acceptere, at vores verden er blevet en verden, hvor mobiltelefonerne har magten og det enesete religiøse spørgsmål, der synes virkelig værd at diskutere er, om man er til iPhone eller android.

Leave A Reply

Your email address will not be published.