Lider du af flyskræk?

0

Rigtig mange mennesker lider faktisk af en eller anden form for flyskræk, og denne varierer fra helt milde symptomer til fobi-lignende tilstande. Mange mærker kun til flyskrækken, når der forekommer turbulens eller andre uregelmæssigheder under flyveturen, mens de, der er hårdest ramt af flyskrækken kan opleve angstlignende tilstande i flere måneder op til tidspunktet for flyveturen.

 

Det grundlæggende i flyskrækken er angsten for at der sker noget katastrofalt under flyvningen, og de konsekvenser, som en ulykke ville kunne have. Denne angst gøres for de fleste kun værre af det lave niveau af selvkontrol i luften. Følelsen af ikke selv at kunne påvirke situationen er for folk med flyskræk med til at forstærke den ubehagelige følelse.

 

Men, hvis du skal med fly til Grønland er der nu hjælp at hente. Air Greenland har nemlig valgt at gå aktivt ind i kampen mod flyskrækken. På deres hjemmeside kan du finde videoer på flere forskellige sprog, hvor flyenes piloter forklarer og fortæller om alle de lyde og bevægelser, der kan forekomme under en flyvning. Det er nemlig ofte ukendte lyde der gør den flyforskrækkede urolig, og ved at have kendskab til processerne om bord, mener man fra Air Greenlands side, at flyskrækken kan dæmpes.

 

Så, hvis du lider af flyskræk er der altså hjælp at hente. Hvis vished om lyde mm og evt. noget svagt nervemedicin ikke er nok til at holde din angst i skak, så anbefales det dog, at du søger hjælp hos din læge.

Leave A Reply

Your email address will not be published.