På krydstogt i Grønland

0

For præcis en uge siden vendte jeg hjem fra en af den slags oplevelser, som ikke bare bliver lagt i bunken med dejlige dage, men en af de helstøbte og betagende oplevelser, som jeg vil fortælle historier om og mindes i mange, mange år ud i fremtiden. Jag var på mit livs allerførste krydstogt, og specielt, som det jo skal være, når man har med mig og min familie at gøre, så var destinationen også en smule atypisk.

 

Vi havde byttet solbadning og hvide sandstrande ud med isbjerge og isbjørne, og tog til Grønland for at sejle i havet udfor øen og observere den spektakulære natur fra søsiden. Sol så vi masser af i dagtimerne, men grundet de konstant lave temperaturer og det kolde vand, vi omgav os med, var det ikke ligefrem bikini, der var tema for dette mit første krydstogt.  Til gengæld har jeg set isbjørne, kørt på hundeslæde, smagt sælkød, danset grønlandsk stammedans og set farverige bygder i horisonten.

 

Endnu en positiv ting ved at tage på et arrangeret togt i Grønlandshavet er, at oplevelsen ikke ruinerer dig fuldstændig. Flybilletter til Grønland er inkluderet i prisen, og ligeledes er indkvartering (som jo er på båden) og mange af turens måltider.

 

Så hvis jeg må give et tip, så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg ville anbefale Grønland som destination for dit første – eller næste – krydstog. Rigtig god tur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.