På besøg i Grønlands yngste by

0

Først fjorten år før det sidste årtusindskift, altså i 1886, opnåede Grønlands yngste by bystatus, og er derfor, med sine kun 26 års erfaring som by, den nyligst tilkomne i rækken af charmerende, grønlandske byer. Byen er også af en overskuelig størrelse, hvis man kan betegne det som så- Ca. 600 mennesker har fast bopæl i byen, og dertil kommer omkring 70 beboere fra de nærmeste bygder Attu, Niaqornaarsuk, Ikerasaarsuk og Iginniarfi, som lister det samlede indbyggertal op omkring de 700.

 

Den lille by, der er tale om, er Kangaatisiaq, og denne by er bestemt et besøg værd, hvis du først har købt en flybillet til smukke Grønland. Fordi byen er så lille, har man som besøgende en meget bedre chance for at få et indblik i, hvad det vil sige at leve på ægte grønlandsk. I det lille bysamfund går snakken hos købmanden, folk passer hinandens slædehunde og sammenholdet er stærkt.

 

I den lille by er der også noget for dem, der har lyst til at opleve øen fra dens mere vilde side. Kangaatsiaq kanter nemlig op til Indlandsisen, hvilket giver rig mulighed for at få fart på både på hundeslæde og den lidt vildere snescooter for rigtig fartglade individer.

 

Alt i alt en hyggelig lille perle med plads til lokal udfoldelse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.