Energirigtigt byggeri er vejen frem

0

Bæredygtige bygninger i vedvarende materialer og med energirigtige løsninger er den rigtige løsning, når vi skal passe på vores klode og samtidig sætte gang i de økonomiske hjul herhjemme. Det mener Dansk Byggeri, der i år 2012 sætter fokus på energirigtigt byggeri.

Derfor har de udviklet en række krav, der skal gøre sig gældende for alle byggerier udført af medlemmer af Dansk Byggeri. Et bygningsreglement vil på den måde sørge for, at der sikres energirigtige løsninger, når der bliver bygget om eller nyt.

For at fremme det energirigtige byggeri er Dansk Byggeri som virksomhed aktive både politisk og på et erhvervsmæssigt niveau, og har udviklet en energiplan, der skal sikre mere energirigtigt byggeri i femtiden.

Ud over at gøre en indsats for vores klode, der hver eneste dag er truet af en stigende forurening, så kan der desuden også være rigtig mange penge at tjene på at forhandle energirigtige byggeløsninger. Løsningerne er som regel lidt dyrere end normale løsninger, men fordelen ligger i det beløb, som kunden kan spare på sigt. Hvis kunden gøres opmærksom på, hvor meget denne kan spare på vand, strøm og varme over en vis periode, kan dette virke som et rigtig godt salgsargument.

I Danmark ligger vi også inde men store mængder af uvurderlig viden omkring lige netop energirigtige byggemetoder og materialer, og det skal udnyttes og kan med rette være et middel til at komme hurtigere ud af den økonomiske krise. Miljørigtige byggepladser skaber arbejdspladser både for arbejdere, forskere og sælgere.

Derfor er Dansk Byggeri nok ikke langt fra sandheden, når de holder fast i, at energirigtigt byggeri er vejen frem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.