Arne Jacobsen og stolene

0

Arne Jacobsen var en dansk arkitekt som levede fra 1902 – 1971 i København. Han var med til at indføre modernismen i Danmark, og er en af Danmark mest kendte designere. Især er han kendt for sine stole: Myren, Syveren, Svanen og Ægget.

Stolene
Myren tegnede han i 1952 til Novo, som nu hedder Novo Nordisk, da de skulle bruge en ny kantine stol. Den skulle være let at flytte og stable.
Det var ikke meningen at Myren skulle sælges til private, da Fritz Hansen ikke var overbevist om stolens potentiale. Det skulle dog hurtigt vise sig at den havde masser, og er nu en sand designklassiker.

I 1955 tegnede Arne Jacobsen så 7 er stolen. Det var en videreudvikling af Myren, som kun havde tre ben, hvor 7 er stolen så fik fire ben og mulighed for armlæn, polstring osv.
Den er endt med at blive en af de mest solgte stole i verden, og også en af de mest kopierede.

Svanen stol er en form for lænestol, som Arne Jacobsen designede i 1958 til SAS Royal Hotel i København sammen med Ægget. Den blev både designet som stol og sofa, og er også produceret af møbelproducenten Fritz Hansen. Svanen blev ikke kun brugt i SAS Royal Hotel, men også i Nationalbanken, som var et andet af Arne Jacobsens projekter.
http://www.fritzhansen.com/da/svanen-3320-laenestol

Ægget blev designet samtidig med Svanen stol, som en del af interiøret på SAS Royal Hotel i København i 1958. Den gør sig helt sublimt for sig selv, og skal stilles det rigtige sted i stuen, for at det ikke devalueres ved at stå ved siden af andre møbler.

Med sine fantastiske designs, bl.a. disse fire stole, er Arne Jacobsen nu en af den mest kendte og anerkendte designere og arkitekter i verden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.