Arkitekten og designeren Arne Jacobsen

0

Arne Jacobsens internationale status og diverse møbeldesign gør ham uden tvivl til en af de mest fremtrædende danske arkitekter gennem tiden.

Historisk overblik
Arne Jacobsen er født i København i 1902. Fra 1924-27 studerede han på Kunstakademiets Artitektskole, hvor han igen i 1956 vendte tilbage, nu som professor. I mellemtiden blev han en af Danmarks mest kendte designere.

Han fulgte i den grad med tidens udvikling og fik mange betydningsfulde arkitektopgaver i både indland og udland. Ud over hans billedskønne arkitektur vil de fleste sige, at Arne Jacobsen er allermest kendt for hans møbeldesigns der præger stuer hele verden rundt.

Anerkendte designs
En af Arne Jacobsens mere anerkendte design og prestigefyldte værker, må siges at være bygningen Radisson Blu Royal Hotel i København. Det var her at han for første gang fik lov at sammenføje hans to lidenskaber, arkitektur og møbeldesign. Han fik frie hænder til at designe alle aspekter fra selve konstruktionen, helt ned til de små pynteting der karakteriserede de forskellige lobbyer. Det var i denne forbindelse at de berømte stole, Arne Jacobsen Ægget og Svanen blev til.

I 1932 iværksatte han et samarbejde med Fritz Hansen. I årenes løb tegnede han en serie af stole, hvor blandt andet også Myren blev til.

Myren Stol
Arne Jacobsen Myren er blot en af de mange andre møbler, der har været med til at pryde Arne Jacobsens internationale karriere. Myren blev oprindeligt designet til kantinen i Novo Nordisk, da de havde brug for stole til deres kantine som var lette at stable og flytte rundt med.

Til at begynde med blev den blot anset som en prototype, der i sidste ende overlevede det ellers skeptiske potentiale den var anset for at have. Stolen blev designet i 1952 og er den dag i dag, stadig i produktion

Leave A Reply

Your email address will not be published.