Er du på vej mod tvangsauktion?

0

Den økonomiske krise har haft sine store påvirkninger. Tal fra Danmarks Statistik viser også en fremtrædende stigning i antal af tvangsauktioner, hvor stigningen fra januar til februar 2012 lød på ikke mindre end 16,9 %.

Mange familier har i den langtrukne periode oplevet, at de ikke har haft råd til at betale termin på deres realkreditlån. Årsagen kan blandt andet findes ved lange perioder med arbejdsløshed og dårlig privatøkonomi. I forlængelse hermed, har flere og flere været nødsaget til at sælge deres bolig på tvangsauktion.

Der er råd at hente
Der findes nogle helt generelle råd du kan benytte dig af, hvis du står i en uheldig situation, hvor du muligvis ender med at skulle sælge dit hus gennem tvang.

Hvis det først og fremmest står klart for dig, at dine økonomiske vanskeligheder ikke blot er forbigående, bør du til hver en tid forsøge at komme en mulig tvangsauktion i forkøbet. Dette kan du gøre ved at sælge dit hus gennem fri handel mens tiden stadig er inde til det. Årsagen til dette er at du, gennem tvangsauktion, personligt vil hæfte for al den gæld som ikke bliver dækket på selve tvangsauktionen.

Bliver dit hus sat til salg via tvangsauktion, har du stadig et par muligheder for at afværge auktionen. Denne metode vil dog være noget omkostningsfuld.
Ved denne behandlingsmåde skal du indbetale det krav, som dannede grundlag for auktionen. Dette kan for eksempel være en bestemt terminsydelse, samt omkostninger hertil. Du skal også dække alle øvrige forfaldne krav fra den panthaver om har drevet din tvangsauktion. Dette kan for eksempel være terminsydelser der i mellemtiden ellers er aftaget.

Leave A Reply

Your email address will not be published.