Gulvafslibning

0

Mange vælger selv, at gå i gang med at slibe deres gulve. Det kan dog langt fra anbefales. Gulvafslibning er et af de sværeste håndværk, og ”gør det selv” forsøgene ender ofte galt. Derfor kan det kun anbefales, at få professionelle til at udføre arbejdet. På den måde sikrer man sig, at arbejdet udføres fejlfrit. Gulvafslibning er svært, fordi maskinerne er meget kraftfulde. Det kræver en del erfaring og ekspertise, at kunne styre dem helt fejlfrit. Hvis de bliver styret forkert, risikerer man, at der kommer dybdeforskelle eller slibemærker i gulvet. Disse fejl ses tydeligt og er ofte svære at rette op på.

Når en gulvafsliber sliber gulvet, skal det først pudses. Det foregår ved, at sandpapir spændes fast på slibemaskinen. I begyndelsen af processen bruges en type meget groft sandpapir. Denne type sandpapir sørget for, at slibe hele det gamle lag af efterbehandling af. Alt i alt bliver der slebet omtrent 2 millimeter af gulvet under en gulvafslibning. Når efterbehandlingen er slebet af, skifter man gradvist til finere og finere sandpapir. Til sidst anvendes en bestemt type meget fin sandpapir. Den bruges for at sikre, at gulvet får en blød og lækker overflade, som også er behagelig at gå på.

Når man forsøger, at give sig i kast med at slibe gulvet på egen hånd, er der også en anden forhindring. Maskinerne, som skal bruges til gulvafslibningen, er ikke allemandseje, så de skal lejes i et byggemarked eller i en malerforretning. Disse maskiner er ofte anvendt af en lang række forskellige mennesker og på en lang række forskellige gulve. Det betyder, at man ikke kan være sikker på, at de har samme kvalitet, som de maskiner gulvfirmaet har til rådighed. En maskine, som ikke sliber helt perfekt, kan udgøre store skader på gulvet.

Når gulvafslibningen er udført, skal gulvet igen have efterbehandling. Det er vigtigt, for at gulvet kan holde sig pænt i mange år. Hvis ikke gulvet bliver behandlet korrekt, risikerer man at det falmer, når sollyset falder ind af vinduerne. En efterbehandling kan foregå på flere forskellige måder. Først og fremmest er der flere forskellige typer efterbehandling. De tre mest anvendte er lud, oliebaseret lak og vandbaseret lak. Der findes en lang række myter om, at den ene eller anden behandling kan ødelægge gulvet, men sandheden er, at det er forskelligt fra gulv til gulv, hvilken type behandling, som er bedst. Gulvfirmaet vil helt sikkert kunne rådgive om, hvilken efterbehandling, man skal vælge.

Leave A Reply

Your email address will not be published.