Rygeafvænning

0

Rygeafvænning

At være ryger i dagens Danmark kan være svært; udover regeringens rygeforbud og sundhedsstyrelsens skræmmekampagner er der også familiens og vennernes belærende ord om sundhed, rygning og livsstil.

Alle disse faktorer gør det ikke bare svært at være ryger; det bliver også surt.

Rygeafvænning handler om at erkende sit cigaretmisbrug og –afhængighed samt behandle denne på samme måde som alle andre former for misbrug; ved komplet afholdenhed.

5 råd til rygeafvænning

Her er 5 ultimative råd til succesfuld rygeafvænning:

  1. Tag en endelig beslutning om at stoppe med at ryge – for evigt.
  2. Nedfæld på en liste alle grundende til, at du inderligt ønsker at stoppe med at ryge – hav altid denne liste på dig og læs den hver aften inden du går i seng, hver morgen eller hver gang du har lyst til en cigaret.
  3. Vær opmærksom på meget cigaretterne fylder i dit liv – prøv at lægge mærke til hvor meget tid du bruger på rygepauser, kioskbesøg, søgen efter ild osv.
  4. Sæt en klar skæringsdato for selve rygstoppet og påbegyndelsen af rygeafvænningen. Brug helst en dato der er nem at huske og indikerer forandring såsom en fødselsdag, nytår, den første i måneden osv.
  5. Find ikke på de typiske ”ryger-undskyldninger” for at afbryde rygeafvænningen – som f.eks.”jeg kan ikke stoppe nu fordi….(jeg skal til fest, jeg skal til eksamen, jeg skal overarbejde hele ugen osv.)”

Læs meget mere om rygeafvænning her

Leave A Reply

Your email address will not be published.