Dresscode til fest

0

Dresscode som på dansk betyder ”påklædningsregler” inkluderer de krav der i visse situationer bliver stillet til påklædningen.

Bryllup

I nogle tilfælde vil brudeparret pointere ønskerne til gæsternes påklædning i selve invitationen. Hvis dette ikke er tilfældet, vil det være en god ide at finde ud af, om der er en speciel dresscode der skal tages højde for.

Der findes nogle generelle traditioner der er forbundet med påklædningen.

De kvindelige gæster frarådes blandt andet at bære farven hvid, idet denne farve er forbeholdt bruden.

Hvis brudgommen ikke bærer kjole og hvidt, må de mandlige gæster ligeledes frabedes at gøre det. Det samme gælder med smoking, hvor herrerne i stedet kan bære skjorter uden jakke.

En hovedregel er, at man som gæst ikke er overklædt i forhold til brudeparret.

 

Barnedåb

I modsætningen til brylluppet, er påklædningen ved en barnedåb langt mere uformel.

Da kronprinsparrets to tvillinger blev døbt, var der opstillet en dresscode i anledningen. Der skulle bæres mørkt tøj samtidig med, at kvindernes kjoler skulle løbe til under knæerne. Ved en folkelig barnedåb er forholdende anderledes, selvom det er en god idé ikke at dukke op i lårkorte nederdele og nedringede trøjer og anden påklædning der kan virke stødende.

 

Konfirmation

Konfirmationer foregår ofte i foråret og det er derfor oplagt at påføre sig lette sommerkjoler, skjorter med cowboybukser eller anden form for påklædning der ikke er for formel eller varm, vejrforholdene taget i betragtning. Ligesom ved et bryllup, er det dog en god idé ikke udelukkende at bære farven hvid, idet denne er forbeholdt konfirmanderne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.